Gelinlikte markayız

Güncelleme Tarihi:

Gelinlikte markayız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 00:00

İzmir, Türkiye’de öncü olduğu gelinlik ve abiye sektöründe çıtayı daha da yükseltmek için üniversite-sanayi ve toplum üçgeninde işbirliği başlattı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki üretimin yüzde 75’ini karşılayarak gelinlik sektöründe öncü olan İzmir, estetik ve teknik olarak da kaliteyi artırmak için kolları sıvadı. Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu, hazırladığı gelinlik ve abiye tasarımlarla sektöre yön verecek. İZKA tarafından desteklenecek dokuz aylık projede 100 kursiyer eğitilerek sektöre kazandırılacak.

Proje destek gördü

Proje, İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Hibe Programı’nca desteklenmeye değer görüldü. Gelinlik ve abiye sektöründe yaşanan durgunluğu gidermek hedefiyle hazırlanan proje, sektördeki kalifiye eleman sayısını da artıracak. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte, sektörde yaşanan işgücü ihtiyaçları göz önüne alınacak.

Meslek liselerinin giyim bölümünden mezun işsizler istihdama kazandırılacak. Kursiyerlere giysi kalıbı hazırlama, dikiş, giyim süsleme ve koleksiyon tasarımı konrularında eğitim verilecek. Toplam 172 bin TL’lik proje bütçesinin 129 bin TL’sini İZKA, 43 bin TL’sini ise üniversite karşılayacak. Eğitimler sürecinde ortaya çıkan eserler özel bir defile ile tanıtılacak. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü “Üniversitemiz tarafından hazırlanan bu proje, üniversite-sanayi ve toplum üçgeninde önemli bir kazanım sağlayacak” diye konuştu.

AVRUPA’YA BİR ÖRNEK

Haberin Devamı

Türkiye Hazır Giyim ve Moda Federasyonu ile Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Nedim Örün, bu tür faydalı projelerde İzmir’in uygulama sorunu olduğuna dikkat çekti. Örün “Sorunlarımız belli, çözüm yolları belli, ama uygulamaya geçemememiz hep yolumuzu tıkadı. E.Ü. tarafından hazırlanan bu proje sektöre katkı yapacak. Biz de desteklerimiz ile birlikte İzmir’i 5 yıl içinde Avrupa’nın sayılı gelinlik ve abiye kentlerinden biri haline getireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!