Gelinlikle ilginç protesto

Güncelleme Tarihi:

Gelinlikle ilginç protesto
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 01:14

BU yıl sekizincisi düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı’nda anlamlı bir protesto performans gösterisi gerçekleşti.

Haberin Devamı

İzmirli moda tasarımcısı Sevda Gevenci, fuara ‘çocuk gelinler’e dikkat çekmek için ‘Kafesteki Gelin’ isimli çalışmasıyla katıldı. Makyaj sanatçısı Arzu Yurter de gelinliği tanıtan mankenin beden kısmını body painting tekniğiyle boyayarak farklı bir mesaj verdi.
‘Çocuk Gelinlere Hayır’ sloganıyla yola çıkan H&Z Sponsa’nın ikinci kuşak temsilcisi Sevda Gevenci, çocuk gelin konusunun Türkiye’nin en büyük sosyal problemlerinden biri olduğunu vurguladı. Gevenci, “Biz de bu konuya dikkat çekmek için bir çalışma yaptık. Gelinliği, temsili soyut bir kafes gibi tasarladım. Bu çalışmayı, çocuklukları kadar özgürlükleri de ellerinden alınan, yani kafeslenen kız çocuklarına ithaf ediyorum. Amacımız biraz olsa da ülkemiz geleceğine ışık tutacak küçük kızları, çok küçük yaşta evlendirip müebbet bir kafese konuldukları konusunda farkındalık yaratmaktı. Burası bir gelinlik fuarı. Çağdaş İzmir’in fuarı ve bu gelinlikler çocuk gelinler için değil, olmamalı da” diye konuştu. Sevda Gevenci, body painting çalışmasının gece saat 03.00’te başladığını ve dün 11.00’de tamamlandığını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Gelinlikle ilginç protesto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!