Geçmişe özlemini resimle anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Geçmişe özlemini resimle anlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 01:23

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Türk resim sanatının usta isimlerinden Ramiz Aydın'ın açtığı resim sergisi büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı


Datça Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nde düzenlenen resim sergisinin açılışına, kabalalık bir davetli topluluğu katıldı. Ramiz Aydın'ın özellikle son dört yıl içerisinde yaptığı ve kırsal kesim insanının yaşamını anlatan 34 yağlı boya tablonun yer aldığı satışlı sergi, 15 Eylül tarihine kadar açık kalacak. 5 bin ile 7 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılan tablolar, sanatseverler tarafından büyük bir hayranlıkla izlendi. Özellikle figüratif eğilimli Kurtuluş Savaşı konulu çalışmaları ile dikkat çeken ve birçok yarışmada ödül kazanan Ramiz Aydın'ın, yurtiçi müzelerin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonlarda resimleri bulunuyor.
Çocukluk yıllarını geçirdiği Anadolu'daki köy ve kasabaların kendisinde derin izler bıraktığını ifade eden Aydın, "Bu sergimde, kırsal kesim insanlarının yaşamını konu alan eserler yer alıyor. Anadolu köy ve kasabalarındaki anılarımdan yola çıkarak resimler hazırladım. Örneğin bir gelin halayı… Ne yazık ki, günümüzde artık atlı gelin halayları yok. Traktörlerde, kamyonlarda, taksilerde, minibüslerde gelin halayları devam ediyor. Geçmişe olan özlemimi, geçmişin şiirsel, destansı ve müzikal yaşamını resimlerime geçirmeye çalıştım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!