Geçimsizlik cinneti: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Geçimsizlik cinneti: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 00:00

ÇANAKKALE Kepez Cumhuriyet Mahallesi Vali Mustafa Bey Sokak 8 numaradaki Erdem Sitesi’nde önceki gün saat 22.30 sıralarında, kamyon şoförü Hüseyin Başaran (48), zihinsel engelli oğlu Tolga Başaran’ı (15) göğsünden av tüfeğiyle vurdu, eşi Ayşe Başaran’ı (38) sol bacağından yaraladı. Ardından yatak odasına gidip tüfeği çenesinin altına dayayan öfkeli koca tetiğe bastı.

Haberin Devamı

Dehşete kapılan Ayşe Başaran cep telefonundan polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, Tolga’yla babasının can verdiğini belirledi. Eşi ve oğlunu yitiren Ayşe Başaran Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürülüp tedaviye alındı. Başaran çiftinin bu yıl askerden dönen çocukları Tahsin (21) arkadaşlarıyla buluşauğu, Tugay (10) da Kalabaklı Köyü’ndeki yakınlarının yanında olduğu için olaya tanık olmadı.

Boşanmaktan vazgeçmişler

Olayın şokunu üzerinden atamayan Ayşe Başaran’ın ifadesini alamayan polis, çiftin yakın çevresindekilerin bilgisine başvurdu. Komşuları, çiftin daha önce boşanma kararı aldığını, ancak Tolga’nın zihinsel engelli olması nedeniyle vazgeçtiğini belirtti. Çiftin sık sık tartıştığı, komşularının da buna tanık olduğu öğrenildi.

Arkadaşları yas tutuyor

Haberin Devamı

Evlerine 100 metre mesafedeki Atatürk İlk-öğretim Okulu’nda özel sınıfta eğitim gören Tolga’nın öldürüldüğünü öğrenen arkadaşları, gözyaşlarını tutamadı. Müdür Şuayip Odabaşı, “Tolga zaman zaman andımızı okur, tüm okul da eşlik ederdi. O anlar gözümün önünden gitmiyor. Arkadaşları onu her seferinde alkışlardı. Geçtiğimiz haftalarda okula siyah çizgili bir takım elbise ile gelmişti. Ben de Tolga’ya, ‘damat gibi olmuşsun’ demiştim. Tolga da ‘İnşallah o günleri de görürsünüz öğretmenim’ diye konuşmuştu. Arkadaşları tarafından çok seviliyordu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!