Fotoğraflarla Aydın'ı anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflarla Aydını anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 01:34

AYDIN Doğa Dostları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (AYDOSK) Fotoğrafçılık Dalı tarafından Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde, ikincisi düzenlenin ‘Doğa’ konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

AYDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Oğuzlu, “Aydın'daki doğa yürüyüşlerini ilk başlatan grubuz. Her yıl 11 Eylül haftasında fotoğraf sergisi açıyoruz. Çünkü 11 Eylül 2011 tarihi Aydın'da yürüyüşleri başlatan Çetin Uygur hocamızın ölüm yıldönümüdür. Onun anısında bu etkiliğimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.
Aydın Doğa Dostları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Fotoğrafçılık Dalı tarafından düzenlenen fotoğraf sergisi Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılışa Aydın Belediye Meclisi birinci Başkan vekili Altan Güney, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, AYDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Oğuzlu, Dağcılık İl Temsilci Muzaffer Cüneyöz ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. AYDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Oğuzlu, “Kulübümüz geçen yıl kuruldu. Ancak kulübümüzün temelleri 1994'lere dayanıyor. Aydın'daki doğa yürüyüşlerini ilk başlatan grubuz. Her yıl 11 Eylül haftasında fotoğraf sergisi açıyoruz. Çünkü 11 Eylül 2011 tarihi Aydın'da yürüyüşleri başlatan Çetin Uygur hocamızın ölüm yıl dönümüdür. Onun anısında bu etkiliğimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.
SERGİDE 94 FOTOĞRAF VAR
Gezilerde AYDOSK Fotoğrafçılık Dalı üyeleri tarafından çekilen fotoğrafların yeraldığı sergide 94 fotoğrafın bulunduğunu belirten Oğuzlu, “Doğa yürüyüşleri sırasında çekilen fotoğrafların da aralarında bulunduğu değişik alanlarda fotoğraflar var. Çektiğimiz fotoğrafları görenler çok şaşırıyor. Aydın'da belli kırsal alanlar görülüyor ancak, o alanlardan biraz daha yukarı çıkıldığında ormanların ne kadar çok olduğu, Aydın'a kar yağdığı da görülebilir. Gerçekten çok güzel bir ilde yaşıyoruz” diye konuştu. Başkan Yardımcısı Ünal da, “Yeşili seviyorum diyerek katledildiği günümüzde, insanların doğaya müdahale etmeyi marifet saydığı günümüzde bir yudum temiz su, bir nefes temiz hava, sağlıklı yeşil bir çevre için mücadele edenlerle bir arada olmak gerçekten çok keyifli” dedi. Sergi, pazar gününe kadar görülebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!