Fotoğrafın ustaları İzmir'deydi

Güncelleme Tarihi:

Fotoğrafın ustaları İzmirdeydi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 15:15

İZMİR Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nün ortaklaşa düzenledikleri festivalde, dünya ve Türk fotoğrafının ustaları İzmir'de ağırlandı.

Haberin Devamı

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği 3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri'nin son gününde katılımcılar ile İzmirli fotoğraf tutkunları, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Bergama Antik Kenti'ni ziyaret ederek, gün boyunca çekimler yaparak, yöreyi tanıdı.

Fotoğraf Günleri kapsamında İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi Sanat Galerisi, Sabancı Kültür Sarayı, Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği ve ARKAS Sanat Merkezi'ndeki 5 farklı salonda 500'e yakın fotoğraf sanatseverlerle buluşturuldu. Sergilere ek olarak yine fotoğraf sunumları ile fotoğrafın güncel konularına ilişkin söyleşi ve paneller yapıldı.

3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri Organizasyon Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Beyhan Özdemir, "Türk ve dünya fotoğrafının önde gelen fotoğrafçıları ve onların çekmiş olduğu fotoğrafların da yer aldığı, 500'e yakın fotoğraftan oluşan fotoğraf sergilerimizin hepsinin açılışını gerçekleştirdik. 3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri etkinliği kapsamında, 'İzmir Fotoğrafla Buluşuyor' sloganıyla fotoğrafın farklı dallarından 18'i yabancı, 80 sanatçı; sergilerin dışında ayrıca konferans, panel, gösteri ve workshoplar aracılığıyla sanatseverlerle buluştu. İtalya'dan konuk olarak gelen Cupolone Fotoğraf Kulübü sanatçıları ile kardeş kulüp imzaları atıldı. Böylesine kapsamlı bir etkinliğe gösterilen yoğun ilgi için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri'nin onur konuğu ise Türkiye fotoğraf tarihinin en önemli isimlerinden Prof. Sabit Kalfagil oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!