Fotoğrafçılara İzmir'de eğitim

Güncelleme Tarihi:

Fotoğrafçılara İzmirde eğitim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 01:09

İZMİR Fotoğrafçılar Odası, gerçekleştirdiği seminer ile Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen 60 fotoğrafçıya eğitim veriyor.

Haberin Devamı

Cihan Albüm sporsorluğunda, 9-11 Aralık'ta Kaya Prestij Oteli'nde düzenlenen eğitim seminerinde, 20 kişiden oluşan 3 ayrı gruba albüm çekimi, halkla ilişkiler, cihazların sağlıklı kullanımı, dış mekan ve stüdyo çekimleri, pazarlama -satış konularında eğitimler verilecek. Uğur Kurt, Nafiz Kalyoncu, Serkan Bilgin ve Sezgin Yılmaz tarafından verilecek eğitimler 3 gün sürecek.
Cihan Albüm Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Orhan ile Genel Müdür Savaş Orhan'ın destekleriyle eğitimlerin ücretsiz verildiğini belirten İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, "Bu eğitimler Türkiye'nin dört bir yanında bir iki firma tarafından verilmekteydi. Ancak bu firmalar kurs gören her fotoğrafçıdan 600 ya da 700 lira almakta. Biz üyelerimize bu eğitimleri ücretsiz vermek istedik ve Cihan Albüm ile ortaklaşa bu çalışmayı gerçekleştirdik" dedi.
Mesleğin gelişimi için bu tür etkinliklerin gerekli olduğunu vurgulayan Yavuz, "Fotoğrafçılık artık kaybolmaya yüz tutan meslekler sınıfında yer alıyor. Eskiden banyo yaparak, fotoğraf tab ederek, film, flaş ve benzeri aksesuarları satarak geçinen üyelerimiz bugün yalnız düğün çekerek, dijital makine satarak, vesikalık çekerek işletmelerini ayakta tutmaya çalışıyorlar. Bu yüzden kursları ücretsiz düzenleyerek maddi zorluklar yaşayan üyelerimizin eğitimlerini eksiksiz yapmayı hedefledik. Zor şartlar içinde bulunan mesleğimizi güçlendirmek, geliştirmek, ivme kazandırmak için periyodik olarak eğitim verilmesi, yeni teknolojilerin takip edilmesi zorunlu. Bu noktada oda yönetimi olarak üzerimize düşeni yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Fotoğrafçılara İzmirde eğitim

ÜLKE ÇAPINDA
İzmir'in rehberliğinde eğitimlerin Türkiye'nin diğer illerinde de yapılacağını belirten Murat Yavuz, "Şu an Trabzon ve Adana başta olmak üzere 5 ayrı ilde eğitim programı planladık. İlgili illerin fotoğrafçılar odaları eğitimlerde aktif rol alacak. İl ve eğitim sayılarını artırmaya çaba gösteriyoruz. Her şeyde olduğu gibi İzmir bu eğitimlerde de ilki gerçekleştirdi. İlk eğitim burada yapıldı. Tüm illerdeki eğitimler tamamlandıktan sonra son eğitim yine İzmir'de yapılacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!