Fırat'ın adı Bilgi Evi'nde yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Fıratın adı Bilgi Evinde yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 12:50

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesi Örnökköy Mahallesi'nde yapılan Bilgi Evi ve Parkı'na, geçtiğimiz yıl Ege Üniversitesi'nde uğradığı saldırıda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ismi verildi.

Haberin Devamı


Ege Üniversitesi'nde geçtiğimiz yıl çıkan olaylarda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ismi, düzenlenen bir törenle KemalpaşaBelediyesi'nin Örnökköy'de yaptırdığı Bilgi Evi ve Parkı'na verildi. Düzenlenen törene Fırat Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok, İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Nükhet Hotar, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise, "Bana göre; dağdaki vatan hainlerine ve ülkeyi bölmek isteyenlere karşı nasıl ki askerlerimiz şehit düşerek bu vatanı geçilmez kılıyor ve o askerlerimiz de bizim için mukaddes ise üniversitelerde, bayrak için yürüyüp bu uğurda şehit düşen Fırat kardeşimiz de bizim için o kadar değerlidir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fıratın adı Bilgi Evinde yaşayacak



Törende kısa bir konuşma yapan Fırat Çakıroğlu'nun babası Fuat Çakıroğlu da, "Oğlum Fırat, okulunu bitirmeye 3 ay kala hainler tarafından katledildi. Parti önemli değil; karşımızda PKK terör örgütü ve dış güçler var. Bunlara karşı beraber olacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından, mehter marşı eşliğinde düzenlenen kurdele merasimi ile Bilgi Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!