Film gibi...

Güncelleme Tarihi:

Film gibi...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 01:23

GEDİZ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi öğrencilerinden Nesim Taşdemir, filmleri aratmayan sıra dışı bir yaşam öyküsüne sahip.

Haberin Devamı

Girişimcilik eğitimi almak için 55 yaşında yeniden öğrenci sıralarına oturan görme engelli işadamı, bundan 15 yıl öncesine kadar sağlıklıydı. 1999’da İzmir Üçyol’da aracıyla kırmızı ışıkta beklerken bir anda dünyası karardı. Ani görme kaybı nedeniyle 40 yaşında kör oldu. Doktor doktor gezdi, iki defa Ankara’da, bir kez de İstanbul’da ameliyat geçirdi.
Almanya’ya gitmesi önerilince bu ülkede de iki defa bıçak altına yattı, ancak iyileşemedi. Tüm ümitlerini yitirirken, tedavi masrafları yüzünden servetini de kaybetti, bunalıma girip üç kez intihara teşebbüs etti, hepsinde de son anda kurtarıldı. Psikolojik destek aldı, karanlık dünyasıyla barışıp hayata tutundu. Daha önce yaptığı kuruyemişçiliğe ve müteahhitliğe bir arkadaşının verdiği borç parayla geri döndü.
Şimdi de hayalini kurduğu üniforma üretim tesisini KOSGEB desteğiyle kurabilmek için girişimcilik eğitimine başladı. Tüm derslere katılan, azmiyle herkese örnek olan dört çocuk, yedi de torun sahibi Taşdemir, her şeye rağmen hayatın yaşamaya değer olduğunu anlattı. Bir daha göremeyecek olmayı ilk başlarda kabullenemediğini dile getiren Nesim Taşdemir, şunları söyledi:

Haberin Devamı


Türkiye’ye örnek olacak
“Kırmızı ışıkta beklerken en son gördüğüm bir trafik polisiydi. Beynimde şimşek çakmış, dünya önce mosmor olmuş, sonra da tamamen kararmıştı. Dünyam yıkıldı, ama zamanla körlüğe alıştım. Kendimi engelli olarak kabul etmiyorum. Sürekli hayatın içindeyim, hatta daha üretkenim. İzmir Bakkallar Odası’nda dört sene yönetim kurulu üyeliği bile yaptım. Üniforma üretim tesisi kurmayı kendime hedef koydum. Gediz Üniversitesi’nde öğrendiklerimle bunu başarmayı, burada çalıştırmak istediğim 100 engelli için de çok arzu ediyorum. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir girişime imza atmak istiyorum, başaracağıma da yürekten inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!