Fidanlar okula meyveler öğrencilere

Güncelleme Tarihi:

Fidanlar okula meyveler öğrencilere
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 14:15

MANİSA’nın Şehzadeler ilçesindeki ilkokulların bahçelerine toplam 1000 meyve fidanı dikileceği bildirildi. Dikilecek bu fidanların ağaca dönüşmesiyle elde edilecek meyvelerin öğrencilere dağıtılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Fidanlar okula meyveler öğrencilere

Şehzadeler Belediyesi, ilçedeki 50 ilkokulun bahçesine elma ve mandalina fidanı dikmek için proje geliştirdi. Proje kapsamında ilk fidanlar Hamzabeyli İlkokulu bahçesine dikilmeye başlandı.

Fidanlar okula meyveler öğrencilere

Projeyle ilgili bilgi veren Hamzabeyli İlkokulu Müdürü Sevgüzel Güç, "Okulumuzun bahçesine dikilen fidanlar bir kaç yıl içinde ağaç olup, meyve vermeye başlayacaktır. Bu ağaçlarda yetişecek meyvelerden yiyecek öğrencilerimiz, daha sağlıklı bir şekilde beslenecek. Bunun gelişimlerine katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

İlkokul bahçelerine meyve fidanı dikiminin süreceğini belirten AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Gerek öğrencilerimize gerekse okul binalarımıza hizmetlerimizi artarak sürüyor. Yeni başlattığımız proje ile hem okullarımızı ağaçlandırıyoruz hem de çocuklarımızın dalından meyve yemelerini sağlamayı hedefliyoruz. İlk etapta bin meyve ağacı fidanını toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu ağaç dikimlerimiz ihtiyaca ve talebe göre devam edecektir. Okul bahçelerimize diktiğimiz bu ağaçlardan yetişecek meyveleri de minik öğrencilerimiz yiyecek" dedi.



BAKMADAN GEÇME!