Facebook'lu tuzak

Güncelleme Tarihi:

Facebooklu tuzak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2010 00:00

6 kentte suç örgütü kuran zanlıların, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden kadın isimleri ve fotoğrafları kullanarak tahsilat yapacakları kişilerle buluşup tuzağa düşürdükleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İZMİR’in de aralarında bulunduğu altı ayrı kentte gerçekleştirilen operasyon kapsamında, çek senet tahsilatı yaptıkları ve çeşitli suçlara karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan çıkar amaçlı suç örgütünün 26 üyesi, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, geçen salı günü düzenlediği operasyonda çek senet tahsilatı yaptıkları ve adam yaralama olaylarına karıştıkları öne sürülen toplam 41 kişiyi gözaltına aldı.

Uzi silah bulundu

İzmir’le birlikte Ankara, Mersin, Antalya, İstanbul, Gaziantep’te yapılan eş zamanlı operasyonlarda, silahlı eylemlerde kullanılmak üzere 1 Uzi marka tam otomatik tabanca, 10 ruhsatsız tabanca, 188 mermi, iki sahte nüfus cüzdanı, bir hançer, 11 kilo 150 gram esrar, 10 bin şişe sahte içki, gümrük kaçağı 22 şişe viski, 100 şişe sahte votka sahte içki üretiminde kullanılan 4 bin 610 kilogram etil alkol, bir el telsizi ve çok sayıda çek senet ele geçirildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında, Dünya Türk Olsun (DTO) Topluluğu Başkanı ve Ergenekon Partisi Gençlik Teşkilatı Yapılandırması Başkan Yardımcısı B.Ş.’nin yanı sıra Ömer Lütfi Topal’ın tetikçisi olduğu iddiasıyla yargılanan ve ceza alan Y.M.B., manken Tuğba Özay’ın eski sevgilisi Akın Büyükoğlu’nun vurulmasıyla ilgili yargılanan S.A., kentte “genelev çetesi” olarak bilinen Fidan Grubu’ndan G.E. ve meslekten ihraç edilen emniyet mensubu V.A.’nın da olduğu öğrenildi.

Kadın liderler

Zanlıların, dört ayrı grup halinde hareket ettikleri, bir grubun liderinin B.Ş. olduğu kaydedildi. Ayrıca, kadın zanlılardan T.A. İle A.D.’nin de eşlerinin çeşitli suçlara karışıp cezaevine girmelerinin ardından bu örgütte lider olarak faaliyette bulundukları öğrenildi. Soruşturma kapsamında bir vakfın başkanlığını yapan işadamı E.A.’nın da aralarında bulunduğu 15 kişi, savcının talimatıyla ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Otobüsle adliyeye

Haberin Devamı

Gözaltına alınan zanlıların, araştırma sonucunda, silahla adam yaraladıkları, nitelikli yağma, tefecilik, silah ve uyuşturucu madde kaçakçılığı, sahtecilik, zorla işyeri ele geçirme, çek senet tahsilatı, sahte içki üretip piyasaya sürme, tehdit, darp ve şantaj suçlarını işledikleri belirlendi. Zanlıların, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bayan isimleri ve fotoğrafları kullanarak tahsilat yapacakları kişileri tuzağa düşürüp eylemlerini gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Emniyet yetkilileri, suç örgütünün çökertilmesiyle çok sayıda olayın aydınlatıldığını, bu grupla bağlantılı kişilere yönelik önceden gerçekleştirilen operasyonlarda 11 zanlının da tutuklandığını bildirdi. Emniyette işlemleri tamamlanan 26 zanlı ise geniş güvenlik önlemleri arasında İzmir Adliyesi’ne sevkedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!