EXPO’ya güneş figürlü logo

Güncelleme Tarihi:

EXPO’ya güneş figürlü logo
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2012 00:00

İzmir’in EXPO 2020 adaylık logosu basın toplantısıyla tanıtıldı.

Haberin Devamı

Mövenpick Otel’deki toplantıya EXPO 2020 Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Yönlendirme Kurulu Başkanı İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Yürütme Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar katıldı. Bir grup grafikerin ücret almadan tasarladığı, güneş içinde insan figürünün bulunduğu ve sıcak renklerin hakim olduğu logo katılımcılar tarafından beğenildi.
Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, ekibin oluştuğunu, genel sekreterlik görevini İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can’ın üstleneceğini, İzmir Ticaret Odası’nın sağladığı ofis binasının bir aya kadar tamamlanacağını, İzmir Ticaret Borsası’nın sağladığı ikinci ofiste çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Uluslararası toplantı

Yürütme Komitesi’nde Dışişleri ve Sağlık bakanlıklarından da birer temsilci bulunması için kuruluş yasasında değişiklik talebinde bulunduklarını belirten Kıraç, “Yaptığımız görüşmelerde uluslararası toplantıların bir ayağının İzmir’de yapılmasını talep ettik. Bu kapsamda 2012’de BM organizasyonundaki Somali Konferansı’na bağlı bir etkinliğin İzmir’de yapılması için çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı da Dünya Sağlık Örgütü düzeyinde girişimde bulunacak. TOBB’un bir Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Toplantısı’nı da İzmir’de yapması gündemde. Ayrıca, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı da İzmir’de bir toplantı organize edecek. Dışişleri Bakanlığı da Büyükelçiler Konferansı’nı İzmir’de yapacak” dedi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea3fdaf018fbb8f873ea46

En tecrübeli kentiz

Yapılan çalışmaların rakipler tarafından yakından takip edildiğini kaydeden Cahit Kıraç, medyaya da görev düştüğünü ifade etti. Kıraç, İzmir’in karşısında dört rakibin bulunduğunun hatırlatılması üzerine, “Biz kendimize bakacağız. Bu yarışmanın en tecrübeli takımıyız. Bu takım galip gelmek için sahaya çıkıyor. İzmir’de gencinden yaşlısına, çocuğundan kadınına herkes bu işe sahip çıkıyor. Bu duygumuzu pekiştirerek ilgili kesimleri hareket ettirecek şekilde kamuyou baskısını artırmamız lazım” yanıtını verdi. Cahit Kıraç ayrıca, belirlenen 50 milyon TL’lik bütçe için farklı kalemlerin de devreye girebileceğini bildirerek, “Bütçede sorun olmayacak. Kimse, ‘Kaynak sıkıntısından bu işi yapamıyoruz’ diyemeyecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞUBAT’TA BIE’YE ZİYARET

Türkiye’nin pozitif gücünü, iyimserliğini ve konukseverliğini anlatacak bir logo oluşturduklarını vurgulayan EXPO 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener de danışmanlık yapacak şirketlerin belirlenmesi için ihale hazırlığının devam ettiğini, şirketlerin belirlenmesi sonrası lobi faaliyetlerine başlayacaklarını dile getirdi. Özgener, üniversite rektörleriyle 30 Ocak’ta bir toplantı yapacaklarını belirterek, İnciraltı’yla ilgili sorunun da çözüleceğini belirtti. Bunların yanı sıra çalışmalar için Ankara ve İstanbul’da tanıtım ofisi kuracaklarını, konsoloslar düzeyinde etkili çalışma yürüteceklerini, 3 Şubat’ta da BIE Genel Sekreteri’ne ziyaret için Paris’e gideceklerini anlatan Mahmut Özgener, “Daha sonra gruplar kurup kişilere belli ülkeleri zimmetleyerek lobi faaliyetlerine devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

HERKES ÇABA GÖSTERMELİ

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in 2020 stratejik planının hazırlanması gerektiğini savundu, şunları kaydetti: “Kenti nereye götürmemiz, hangi yatırımları yapmamız gerektiğini bugünden projelendirmeliyiz. Çevre açısından İzmir’i belli bir yere taşımayı amaçlıyoruz. Yüzülebilir bir körfez, Kordon’un, kıyıların ve terasların tasarlanması, kent dönüşüm alanları, yeni yolların, metronun, tramvayın, çöp dönüşüm tesisi ve çamur kurutma tesislerinin yapılması gerekiyor. Bugün bizim kent dönüşümü gibi Bakanlar Kurulu’nda bekleyen işlerimiz var. Konak ve Karşıyaka tramvayı gibi DLH ve DPT’de bekleyen projelerimiz var. 2020’ye kadar bunlar bitecek ancak 2013 sürecinde oylamaya giderken belli bir kısmını gerçekleştirebilirsek delegeler geldiğinde gösterebiliriz. Belli izinlerin alınması konusunda herkesin çaba göstermesi gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!