EXPO 2020 tanıtım filmi ‘Avatar’cılara emanet

Güncelleme Tarihi:

EXPO 2020 tanıtım filmi ‘Avatar’cılara emanet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2011 00:00

İZMİR’in de aday olduğu EXPO 2020’yi düzenleyecek şehrin belirleneceği Kasım 2013’e kadar Uluslararası Sergiler Bürosu’nda (BIE) gerçekleştirilecek sunumların ilki için hazırlıklar büyük bir titizlikle sürüyor.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu, EXPO 2020 Sekreteryası’nı belirleyene kadar, İzmir Kalkınma Ajansı’nca (İZKA) yürütülen çalışmalarda, sunum stratejisini oluşturacak firmanın belirlenmesi için gerçekleştirilen ihaleyi dünyaca ünlü danışmanlık şirketi Roland Berger kazandı. Firma, EXPO organizasyonlarında da önemli işlere imza attı. Lizbon’daki 1998 EXPO’sunda gayrimenkul yönetimi ve eğlence hizmetleri için iş stratejisi geliştiren şirket, Hannover’deki 2000 EXPO’sunda da ekonomik etkilerin değerlendirmesinde görev aldı. Şangay’da düzenlenen 2010 EXPO’sunda da master plan geliştiren firmanın merkezi Avrupa’da bulunuyor.
BIE’nin gelecek ayki 150’nci Genel Kurulu’nda yapılacak sunumdaki film ihalesini ise Emrah Yücel-I Mean It Creative&Media Şirketi kazandı. ‘Avatar’la ‘Kill Bill’in de aralarında bulunduğu çok sayıda Hollywood filminin afiş ve fragmanı hazırlayan ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da turizm kampanyasını yürütüyor. İstanbul 2010 Kültür Başkenti için de çözümler üreten ajans, FIBA ve TBF seçimleriyle 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın kampanyalarını yürüttü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!