Evlilik Okulu'nu bitirene indirim

Güncelleme Tarihi:

Evlilik Okulunu bitirene indirim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 15:16

Denizli Belediye Meclisi ‘ ‘Sağlıklı Evlilik Okulu'na katılıp sertifika alanlara nikah salonları parasını yüzde 50 indirdi.

‘Sağlıklı Evlilik Okulu'na ilgiyi artırmak için Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü tarafından getirilen teklif belediye meclisinin son oturumunda görüşüldü. Üye Hüdaverdi Otaklı, Sağlıklı Evlilik Okulu'nda evlenecek çiftlere uzman kişiler tarafından eğitim verildiğini belirterek “Haftada 2 gün 2'şer saat olmak üzere toplam 16 saat sürecek eğitimin ilk dönemi 14 Şubat Salı günü tamamlanacak. Kursta, evliliğin ilk dönemleri, aile ekonomisini oluşturmak, stresle baş etme yöntemleri, sağlıklı bir aile kurmak için öneriler, evlilik ve hukuki haklar, evlilikte cinsel sorunlar, doğru iletişim gibi konularda eğitim veriliyor” dedi.
Daha sonra Ortaklı, ‘Sağlıklı Evlilik Okulu'na katılıp sertifika alanlara nikah salonları parasının yüzde 50 oranında indirilmesi önerisini getirdi. Görüşmeler sonunda öneri CHP'li 8 üyenin ‘Ret’ oyuna karşılık, Ak Parti, MHP ve İP'li 28 üyenin ‘Evet’ oyuyla kabul edildi.
Mecliste kabul edilen öneriye göre bundan böyle Sağlıklı Evlilik Okulu'nu bitirenler İncilipinar Nikah Salonu'na hafta içi 200 lira yerine 100 lira, hafta sonu 350 lira yerine 175 lira, Ferit Ali Küçüka Nikah Salonu'na hafta sonu için 200 lira yerine 100 lira ödeyerek nikah kıydırabilecek. Karara göre ayrıca evlerde ve düğün salonlarında 250 lira olan nikah kıyma parası da 125 liraya düşürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!