Estetik zeytin

Güncelleme Tarihi:

Estetik zeytin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 22:08

Haberin Devamı

Zeytin ve Zeytinyağı konulu 1. Uluslar arası Fotoğraf Yarışması’nda ödül alan 46 fotoğraf Ege İhracatçı Birlikleri’nde sergilenmeye başladı.

izmir merkezli Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen zeytin ve zeytinyağı konulu 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın sonucunda sergilenmeye değer bulunan 46 fotoğraf Ege İhracatçı Birlikleri’nde sergilenmeye başladı. Zeytindostu Derneği’nin, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) işbirliği ile düzenlenen “Zeytin ve Zeytinyağ” konulu dünyadaki ilk fotoğraf yarışmasının sergisi Ege İhracatçı Birlikleri Sergi Salonu’nda açıldı.

78 sanatçı katıldı

Dokuz ülkeden 78 sanatçının 249 fotoğrafla katıldığı yarışmada 46 eser Fiap ödüllerine ve sergilenmeye değer bulundu. Sergide Altın madalya alan yunan Savvas Kois’in “Gods Gift” adlı fotoğrafı, Gümüş madalya alan Önder Turacı’nın Emek-2 adlı fotoğrafı, Bronz madalya alan İngiliz Peter Rees’in “Olive Grove Montalcino” adlı fotoğrafı ve altı adet mansiyon ile Zeytindostu Derneği özel ödülü kazan fotoğraflar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 4 Eylül Cuma gününe kadar açık olan serginin açılışında bir konuşma yapan Zeytindostu Derneği Başkanı Metin Ölken, “ilkini düzenlediğimiz sergiyi geleneksel hale getirip her sene gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!