Eşkıya'nın kehaneti

Güncelleme Tarihi:

Eşkıyanın kehaneti
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2010 00:00

Karabük’ün Süper Lig’e çıkışını İzmir’de ilan edebileceğini hatırlatan Bülent, “Bucaspor, Giresun’a kaybederse ibre Adana’ya döner. KSK bize yenilirse Play-Off şansı sıfıra iner. Altay yine Play-Off oynar” dedi.

Haberin Devamı

GÖZTEPE ve Manisa’da şampiyonluk yaşayan, bu sezon Karabük’e hizmet veren kaleci Bülent Ataman, yarın akşamki KSK maçında bir kez daha Süper Lig’e adım atmanın mutluluğunu yaşamaya hazırlanırken, İzmir takımlarıyla ilgili ilginç yorumlar da yaptı. Adana’nın G.Antep BŞB’ye bugün yenilmesi, kendilerinin ise KSK’yi yarın akşam mağlup etmeleri halinde Süper Lig’i garantileyeceklerini hatırlatan Bülent, “Karabük’le birlikte bir İzmir takımının, özellikle de Altay’ın direkt Süper Lig’e çıkmasını çok istedim. Buca hedefe yakın. Ancak Giresun’a yenilirlerse ibre Adana’ya döner” dedi.

İLK İKİ ZOR

“Umarım Buca, Giresun randevusunun kader maçı olduğunun farkındadır” diyen “Eşkıya” lakaplı Bülent, “Giresun’dan eli boş dönerlerse, Karadeniz takımını havaya sokacaklar. Bu durumda KSK ve Altay derbileri daha da önem kazanacak. Derbilerde lig tecrübesi fazla olan takımlar şanslı oluyor. Gerçi Karşıyaka da bize yenilirse, ilk altı şansı sıfıra iner.  Alttan sağlam gelen takımlar var. Altay için ilk iki artık zor. Yine Play-Off oynarlar. Play-Off için şimdiden yorum yapmak imkansız” diye konuştu.

Geçen sezonun devre arasında Altay’dan Karabük’e giden Bülent, siyah-beyazlı ekipten de takım arkadaşı olan Yasin Avcı’ya övgüler yağdırarak şunları söyledi: “Türkiye Emenike’yi konuşuyor, ancak asıl iş Yasin’de. Karabük’te ikisi de 14’er gol attı, ancak Yasin’in 12 golü bize puan kazandıran gollerdi. Emenike genelde biz öndeyken skor üretti. Yasin’in Karabük’e transferinde aracı oldum. Bu nedenle yaptığı patlama en çok beni sevindiriyor. Süper Lig’de de aynı performansı sürdüreceğine eminim.”

YASİN PATLADI

Yasin’in beş yıl forma giydiği Altay’da psikojik sorunlar yaşadığını belirten Ataman şöyle devam etti: “Altyapıdan yetişmiş olmanın handikaplarını hem maddi, hem manevi olarak yaşamış. Ayrıldıktan sonra seçimini doğru yapınca resmen patladı. Gelecek sezon Süper Lig’de de iyi oynayacağına eminim. Bazen hava değişikliği futbolculara iyi gelir. Mesela Alp de Altay’dan ayrılıp, doğru takıma giderse benzer bir patlamayı yapabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!