Ermeni gelin İslamiyet'i seçti

Güncelleme Tarihi:

Ermeni gelin İslamiyeti seçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:09

AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’nde tatil yaparken Sökeli iş adamı Uğur Gül ile tanışan ve yaklaşık iki yıl önce hayatını birleştiren Erivanlı psikolog Anı Ohanyan Gül (34) Müslüman oldu.

Haberin Devamı

Ermeni gelin İslamiyeti seçti

Tatile geldiği Kuşadası’nda Sökeli iş adamı Uğur Gül ile tanışan Anı Ohanyan, arkadaşlıklarının aşka dönüşmesinin ardından Sökelilerin Ermeni gelini oldu. Evlenirken eşi Uğur Gül’e dinini değiştirmek istemediğini söyleyen Erivanlı gelin Anı Ohanyan Gül, önceki akşam ezan sesinden etkilendiği için İslamiyet’e geçmek istediğini açıkladı. Söke’nin Yenikent Mahallesi’nde yaşayan çift, anneleri Kadriye Gül ile birlikte Söke İlçe Müftülüğü’ne başvurdu.

Müftü Ahmet Yayla’nın huzurunda Söke Merkez Kocacami Müezzini Keramettin Temiz’in şahitliğinde Anı Ohanyan Gül, Kelime-i Şehadet getirip, Müslüman oldu. Müslümanlığı seçen Anı Ohanyan Gül, Ceren ismini alırken, ihtida merasiminin ardından müftü Ahmet Yayla İslam’ın temel esasları hakkında bilgi verdi.

Hiç kimsenin baskısı altında kalmadan İslamiyet’i seçtiği için huzurlu ve mutlu olduğunu söyleyen Anı Ceren Ohanyan Gül "Evlilik sürecinde hiçbir yakınım bana din değiştirme konusunda ne öneri ne de bir baskı yaptı. Okunan ezanlardan etkilendim, bu konuda doğru karar verdiğime inanıyorum" dedi. Eşinin İslamiyet’i seçmesinden mutlu olduğunu söyleyen Uğur Gül ise, bu konunun hiçbir zaman gündemlerinde olmadığını eşinin kendi iradesi ile verdiği karara saygılı olduğunu söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!