Erkin Uçak’ın anısına orman

Güncelleme Tarihi:

Erkin Uçak’ın anısına orman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 00:00

ÇİĞLİ Sasalı’da geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitiren Gelişim Koleji öğrencisi 17 yaşındaki Erkin Uçak için, doğum günü olan 10 Mayıs’ta, ailesiyle Ege Orman Vakfı 10 bin 593 fidanlık orman oluşturdu.

Haberin Devamı

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ile e Bornova-Laka ağaçlandırma sahasında oluşturulan ormanı ziyaret eden Erkin’in annesi Oya Uçak ve babası Muhammet Uçak, şunları söyledi:
“Oğlumuz Erkin Uçak adına Ege Orman Vakfı ile birlikte sevenlerinin katkılarıyla daha önce vefatının 52’inci gününde Torbalı-Arslanlar ağaçlandırma sahasında bin 667 fidanlık bir koru oluşturmuştuk. Doğum günü olan 10 Mayıs’ta Bornova-Laka ağaçlandırma sahasında 10 bin 593 fidanlık bir orman oluşturduk. Oğlumuzun adı sonsuza kadar bu ormanla yaşatılacak. Onun kokusunu her zaman içimizde hissedeceğiz. Onun anısına oluşturulan ormanla gelecek kuşaklara toprak, hava, su olmak, bizi bir nebze de olsa teselli ediyor.”

10593 fidan dikildi

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ise Erkin Uçak adına dikilen 10 bin 593 fidanın, talihsiz gencin adını ölümsüzleştirdiğini söyledi, “Yitirdiklerimizi fidanlarda yaşatma düşüncemize sahip çıkan Uçak Ailesine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Geçen yıl ocak ayında meydana gelen kazada arkadaşlarıyla gezmeye çıkan Erkin Uçak’ın arka koltuğunda oturduğu otomobil, yoldan çıkarak ağaca çarpmıştı. Kazada Erkin Uçak yaşamını yitirmiş, iki arkadaşı hafif yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!