Erken tanı seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Erken tanı seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 00:00

Sağlık Bakanlığı’nın, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) bulunan illerde taramaların ücretsiz yapılması için genelge yayımlaması üzerine Manisa İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren KETEM’in 50-69 yaş arasındaki kadınlara ücretsiz mamografi hizmeti vermesi için hazırlık yapıldı. Pilot bölge olarak belirlenen Bayındırlık, Kocatepe, Gediz, İshakçelebi ve Dilşeker mahallelerindeki 50-69 yaş arası yaklaşık bin kadının KETEM’e ulaştırılması konusunda sıkıntı yaşayan Sağlık Müdürlüğü’nün yardımına Manisa Belediyesi yetişti. Yetkililer yaptıkları görüşmeler sonrası beş mahalleden kaldırılacak servislerle kadınların muayene yapılacak merkeze taşınması konusunda anlaştı. Manisa Belediyesi’nde düzenlenen protokole AKP’li Belediye Başkanı Bülent Kar ile Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay imza koydu.

Riskli yaşlara dikkat

Ziya Tay, meme kanserinin artık erken tanı ile önlenebilir hale geldiğini hatırlatarak, "Özellikle riskli yaşlar olan 50-69 yaş arasındaki kadınların iki yılda bir düzenli olarak taramadan geçmesi gerekiyor. Gecekondu bölgelerinde mahalle mahalle dolaşarak kadınları bu konuda bilgilendireceğiz. Kadınlar KETEM’e Manisa Belediyesi’nin imkanları ile taşınacak" diye konuştu. Sağlık Müdürlüğü’ne destek vermek istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Bülent Kar da "Bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. Diğer mahallelerdeki kadınların taşınmasını da üstlenebiliriz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!