Erkeklere seslendiler

Güncelleme Tarihi:

Erkeklere seslendiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 00:00

Manisa Belediyesi Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi, “Kadın ve Siyaset” konulu panel düzenledi.

Haberin Devamı

Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülten Karadeniz’in yönettiği panele, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Genel Meclisi’nin MHP Grup Başkanı Serpil Şekercioğlu ve AKP’li üyesi Güzide İçen Kasap katıldı.

Her şeyi iyi biliriz

Karadeniz, siyasetin bir bilim olduğunu ve kadınların çok iyi yapabileceğine inandığını belirterek, “Kadınlar her şeyi çok iyi bilen insanlardır. Bu yetenek, az bilen erkekleri yönetebilmeleri içindir. Gerçekten fırsat verilirse, bu yeteneği siyasette nasıl kullanabildiklerini en iyi şekilde görüyoruz. Yeri geldiğinde bir kadın başbakanımız oldu, yeri geldiğinde bakanımız. Ancak kadının siyasetteki yeri yeterli değildir. Bu nedenle kadınlarımıza siyasette daha fazla yer verilmeli” diye konuştu.

MHP’li Ustamehmetoğlu, yerel yönetimlerde kadınlara önemli roller verilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Yerel yönetimler kadınlarımızın siyasetteki sıçrama tahtasıdır. Yani kadınlarımızın ilk olarak siyasete yerel yönetimlerde başlaması gerekir.  Mesela ben 29 Mart yerel seçimlerinden sonra belediye başkan yardımcılığı görevine başladım. Ondan önce siyasetle alakam yoktu. Benim esas görevim öğretmenlik. Ancak eşimin yardımları sayesinde yerel hizmetlerde siyaseti öğrenmeye başladım. Belediye meclisleri, il genel meclisleri ve siyasi partilerde kadın sayısının artırılması gereklidir.”

Seviye getiriyoruz

Şekercioğlu, kadınların her alanda olduğu gibi siyasete de seviye getirdiğini vurguladı, şu görüşleri savundu:

“Kimi zaman siyasetin çirkin ve kaba yüzünü görüyoruz. Özellikle meclis toplantılarındaki tartışmaları ve gerilim anlarını görüyoruz. Ancak bir bayan olduğu zaman erkekler daha seviyeli davranıyor. Tartışırken küfürleşmiyor. İnanıyorum ki eğer TBMM’de, il genel ve belediye meclislerinde kadın sayısı artırılırsa, daha başarılı işlerin altına imza atılır. Unutulmasın ki kadınlarımıza fırsat verilirse Türkiye siyasette dönüm yaratacak noktalara gelir.”

Evden çıkma zamanı

Kasap ise, kadınların artık evlerinden çıkma zamanın geldiğini söyledi, şöyle konuştu:
“Kadınlarımız artık çevresinde gelişen olaylara bakmalı. Yani söz sahibi olmalı. Evde oturma zamanı çoktan geçti. Sosyal aktivitelere, kültürel ve siyasi etkinliklere katılmalıdırlar. 29 Mart yerel seçimlerinden önce siyasete girmeyi düşünmüyordum. Ama talepler üzerine il genel meclisi üyesi seçildim. Seçildiğime de çok mutluyum. Çünkü kendi bölgem Saruhanlı için bir şey yapabilmek bana büyük mutluluk veriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!