Entelköy-Tepeköy filmi motor dedi

Güncelleme Tarihi:

Entelköy-Tepeköy filmi motor dedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2011 00:00

Yönetmen Yüksel Aksu’nun yeni filmi Entelköy-Tepeköy’ün çekimlerine Milas’ın Pınarcık Köyü’nde başlandı. 1200 kişilik köy tamamen stüdyo haline getirildi.

Haberin Devamı

Muğla Valisi Fatih Şahin, Bafa Belediye Başkanı CHP’li Zühra Dönmez, filmin yönetmeni Yüksel Aksu, oyunculardan Süleyman Turan, Mehmet Ali Alabora, Ayla Arslancan, Nejat Yavaşoğulları, Şahin Irmak, Türk asıllı Alman oyuncu Ayşe Bosse, Ümit Olcay, Hamit Demir, filmin yapımcıları Muharrem Gülmez ve Taha Altaylı, Dondurmam Gaymak’ın başrol oyuncusu Turan Özdemir ile köylünün katıldığı çekimler, festival havası estirdi. Pınarcık Köyü kadınları ile Çomakdağ Köyü halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunları sergilediği açılış etkinliğinde, Mehmet Ali Alabora, Süleyman Turan ve yönetmen Yüksel Aksu köylülerle Çökertme ve Harmandalı oynadı, çekim aralarında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve köylü çocukların başından paralar attı.

Karışık bir film

Aksu, Galata Film Limited Şirketi tarafından yaklaşık 10 ayda çekilecek film için çok çalıştıklarını belirterek, “Her kesimden oyuncunun bulunduğu, ortaya karışık bir film yaptık. Yani bugün öğleyin burada Zeybek oynar, akşam tango yaparız, bu filmde yöreselden ulusala, evrensellikten milliyetçiliğe, her türlü unsuru görebilir, her keyfi aynı anda yaşabilirsiniz. Köylülerin Ege şivesinden çevreci bir Alman aktivistin yeni öğrendiği Türkçe’ye kadar her şey bu filmde var. Amacımız Muğla’da çektiğimiz bu filmlerle turizmi kıyı turizminden iç kesimlere doğru yönlendirerek kültür turizmi ve sinema aracılığı ile daha geniş kitlelere yaymak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!