Engin'den Denizli'ye: Çevreciysen Ağaçlıyol'a bak

Güncelleme Tarihi:

Enginden Denizliye: Çevreciysen Ağaçlıyola bak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 13:24

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar'a yapacağı çöp tesisine yönelik sert eleştirileriyle dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'ye yüklendi.

Haberin Devamı

Engin “AK Parti milletvekili çok çevreci ise yeşil olan Karayolları arazisine baksın. Ağaçlı yola baksın. O ağaçların nasıl yok edileceğine baksın” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Yamanlar'a yapmayı planladığı çöp depolama ve bertaraf tesisi ile ilgili, “Oraya o tesisi yaptırmam” diyen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'ye tepki gösterdi. Engin, önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediyesi Çevre Dairesi'nin ilçe, belediye başkanlarının da katılacağı bir toplantıda projeyle ilgili olarak sunum yapacağını belirterek, “ Altı ay önce hem sivil toplum kuruluşu temsilcilerine hem de Büyükşehir Belediye Meclisi'ne AKP'li üyeler dahil bir sunum yapılmasına rağmen, hiçbir AKP meclis üyesi, ‘ben bununla ilgili sunum izlemiştim. Bu dünyanın en çevreci projesi. Sıfır atık. Kokusuz, gürültüsüz, kirlilikten uzak, bir sistem' niye demedi. Üzülerek ifade ediyorum parti içi ve dışı çevreler bu işe olur verdiklerini görüyorum. Bundan İzmir adına üzüntü duyuyorum” dedi.
İl Başkanı Engin, İzmir'in modern bir çöp tesisine kavuşması gerektiğini, vurgulayarak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Enginden Denizliye: Çevreciysen Ağaçlıyola bak

“Çöplük olacak kavramı doğru değil. Herhangi bir ilçede bu olabilir. Bir yere bu tesis yapılacak. Bu kadar basit. Televizyonlarda Harmandalı'daki vahşi depolanan çöp alanının görüntüleri yayınlanarak İzmirlileri ürkütmenin anlamı yok. Israrla parti içi ve dışından bu gölgelenmeye çalışılıyor. Hedef başka yerlere yönlendiriliyor. AK Parti milletvekili çok çevreci ise yeşil olan Karayolları arazisine baksın. Ağaçlı yola baksın. O ağaçların nasıl yok edileceğine baksın. Bu konularda, o milletvekilinden ‘çıt' yok. Çevreci ise liman yapılacak AVM'ye karşı çıksın. Çevreciliğinin yalan olduğunu, CHP'li belediyeleri yıpratmak adına, kendi partisi içinde öne geçme gayretinde olduğunu söyleyebiliriz. Değerlendirmelerini ciddiye almamız mümkün değil.”

İZMİR'E EN BÜYÜK YATIRIMLARI ALİAĞA ŞAKRAN CEZAEVİ
AK Parti'nin İzmir'de, “CHP'liler 10 yılda bir şey yapmadı” argümanını kullandığını ancak buna AK Parti'nin üyelerinin bile inanmadığını belirten Engin, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımlardan örnekler verdi. Engin, “İzmir'e yapılan kamu yatırımları alınan vergiler içinden yüzle 6 iken yüzde 3 düştü. Belediyeler tarafından son 10 yılda yapılan yatırımların neredeyse geçmiş 30- 40 yıla değer olduğunu göreceksiniz. AKP'nin yaptığı en büyük projelerden bir tanesi de Aliağa Şakran'a yaptığı cezaevidir. İzmir geçmişte her zaman devletten alt yapı yatırım aldı. Son 10 yıldır bırakın yatırım yapılması, bir yılda 5 milyar dolarlık mal varlığı satılmıştır. İzmir'deki projelerin hiçbiri devlet tarafından finanse edilmemektedir. İstanbul'dan İzmir'e otoyol yapıyorlar. Birçok ilden bu otoyol geçiyor, sanki İstanbul'dan İzmir'e kesintisiz yol yapmış sayıyorlar. Bu dış kredi ile yapılıyor. Ülkemizi 20- 30 milyar dolar daha borçlandırıyorlar. Adnan Menderes Havalimanı'nı Hükümet yapmıyor.

Haberin Devamı

Bunların hiçbirinde AKP'nin dahili yoktur. Kamu yatırımları İzmir'de azalırken İzmir nasıl oluyor da dünyanın 200 metropolu arasında en sağlıklı kalkınan 4. şehir oluyor? CHP'li 30 belediyenin yaptığı yatırımlarla, ürettiği değerlerle bu oluyor. AKP'nin uydurduğu, karartmaya çalıştığı gerçekleri kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

DURAK DA İKNA OLACAKTIR
CHP İzmir İl Başkanı Engin, bir basın mensubunun Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın, çöp tesisine karşı olduğunu hatırlatması üzerine “Önümüzdeki hafta belediye bize sunum yapacak. Görsellerle projeyi bize anlatacak. O toplantıya Karşıyaka Belediye başkanımızı da davet edeceğiz. Projeyi gördükten sonra kendisi de ikna olacaktır. Kendi içimizle bu sorun. Bunu çözeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!