Enginar festivalini binlerce kişi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Enginar festivalini binlerce kişi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 01:24

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Urla Enginar Festivali, Urla'nın mutfağını gözler önüne sermeyi başardı.

Haberin Devamı

Yalnızca yurtiçinden değil, yurt dışından da ziyaretçi akınına uğrayan festivalde Urla'nın merkez sokaklarının her birinde farklı mutfak atölyeleri, paneller, konserler, tadım stantları, enginar temalı ürünler ve daha birçok çeşit stant yer aldı. Bakkalından, manavına, fırınından, kahvesine, lokantasından, butiğine iki gün boyunca ziyaretçi akınına uğrayan Urla esnafı, festival sayesinde kazançlı çıktı. 30 binin üzerinde enginar satışının yapıldığı festival sayesinde çiftçi enginarını tanıttı, esnaf kazancını arttırdı, halk ise festivalin tadını çıkararak eğlenceli anlar geçirdi.

Enginar festivalini binlerce kişi ziyaret etti


YABANCI ŞEFLER URLA ENGİNARINI YORUMLADI
'Dünya Gurme Şehirler Ağı'na üye olan İzmir'in bu kapsamda düzenlediği ilk festival olan enginar festivalinde Fransız, İtalyan, Yunan mutfaklarından usta şefler Urla'nın tarihi çarşısı Malgaca Pazarı'nın meydanında kurulan mutfaklarda enginara kendi yorumlarını katarak leziz yemekler ortaya çıkardı. İzleyenlere farklı bir festival deneyimi kazandıran mutfak atölyelerinde yabancı şefler, yaptıkları yemekleri adım adım tarif ederek, izleyenlere tattırdı.

Haberin Devamı

Enginar festivalini binlerce kişi ziyaret etti


ENGİNAR TARLASINA MASA
Urlalı çiftçinin kalkınmasına yönelik gerçekleştirilen festivalde enginar tarlasının ortasına uzun masa kuruldu. Misafirlerine doğal ortamda sunulan güzel öğle yemeğinde Beğendik Abi Restoran'ın birbirinden leziz enginarla çeşitlenmiş yemeklerinin yanı sıra çalkamasından, çiğ dolmasına, kabağından, geleneksel külür ekmeğine kadar birçok lezzet uzun masada yer aldı.

USTA VE AMATÖR ŞEFLER ENGİNAR İÇİN YARIŞTI
Enginar Festivali kapsamında, Usta Şefler Ekip Enginar Menüsü yarışması ve Amatör Şefler Yemek Yarışması, Geçmişten Günümüze Annelerimizin Enginar Yemekleri yarışması düzenlendi. Urla Belediyesi'nin tarihi Eski Tamirhane Binası'nda' düzenlenen yarışmalarda enginarla lezzetlendirilmiş yemekler gün boyu ziyaretçilerin akınına uğradı. Usta şeflerin yarıştığı yarışmada Urla Konağı birinci olarak ilçenin mutfağının güçlü olduğunu tekrar gözler önüne serdi.

BAŞKANLARIN FESTİVAL KEYFİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar iki günlük festival boyunca Sanat Sokağı, Malgaca Pazarı, Urla Cumhuriyet Meydanında yer alan stantları ve mutfakları gezerek, keyifli saatler geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!