“Engelliler çalışıyor” projesi aday gösterildi

Güncelleme Tarihi:

“Engelliler çalışıyor” projesi aday gösterildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 09:46

Denizli Belediyesi'nin uyguladığı “Engelliler Çalışıyor” projesi, Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012 için Türkiye'den aday gösterildi.

Haberin Devamı

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri'nin başvuru süreci tamamlandı. KOSGEB koordinatörlüğünde yürütülen seçim sürecinde Türkiye çapında 14 proje içerisinden, Denizli Belediyesi'nin 2007-2010 yılları arasında çok ortaklı bir işbirliği projesi olarak yürüttüğü “Engelliler Çalışıyor” seçildi. Avrupa Komisyonu'nun sponsorluğunda 2006'dan itibaren verilmekte olan ve girişimciliğin kamu kurum, kuruluşlarının desteği ve teşvikiyle geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışma, 5 kategoride yapılacak. Engelliler Çalışıyor projesi, “Sorumlu Girişimcilik” kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek. Beş kategoride ödüle layık görülen adaylara Kasım 2012’de düzenlenecek törenle ’Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’ verilecek.

Denizli Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012'de Türkiye'yi Denizli Belediyesi'nin temsil edecek olmasından dolayı büyük gurur duyduklarını belirtti. Sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye'ye örnek olacak uygulamalara imza attıklarını savunan Zolan, “Bu projeler ile ödüller kazandık. Genç Denizli, Ailemi Seviyorum ödüllü sosyal sorumluluk projelerimiz. Şimdi ise Engelliler Çalışıyor Projesi uluslararası bir organizasyonda Türkiye'yi temsil edecek. Bu bizim için büyük bir onur. Bugüne kadar engelliler adına birçok çalışmaya imza atan Denizli Belediyesi, toplumun bir parçası olan engellilerimizin kendi kabuklarına çekilmelerinin önüne geçmek, topluma katılımlarını sağlamak adına büyük çaba sarf etti” dedi.

Haberin Devamı

Proje, Hollanda ve Türkiye'den 16 kurumun ortaklığında yürütüldü. Bütçesi 700 bin Euro olan projeyle engellilerin iş piyasasına katılımı amaçlandı. Engelliler Çalışıyor Projesi, 2007 yılı Haziran ayında imzalanmış ve 3 yıl boyunca Denizli'de uygulandı. Pilot proje kapsamında 194 engellinin mesleki eğitim alanında eğitim aldığı projede 65 engellinin istihdamı sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!