Engelli melekleri

Güncelleme Tarihi:

Engelli melekleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 00:00

Hollanda’da inşaat şirketi bulunan Pierre (70) ve Ans (68) Spape çifti, 10 yıl önce tatil için geldikleri İçmeler Beldesi’ne hayrak kalarak yerleşme kararı aldı.

Haberin Devamı

Şirketlerini müdürlerine teslim eden çift, 2001 yılında İçmeler Beldesi’ne yerleşti. Kısa süre içinde dostuluklar kuran Hollandalı çift, 2003 yılında bir ailenin maddi imkansızlıklar nedeniyle oğullarını tedavi ettiremediklerine şahit oldu. Yaşananlara üzülen Pierre ve Ans Spape çifti, aileye yardımcı oldu. Yaşadıkları mahallelerinde yürümekte zorluk çeken maddi imkanları kötü kişileri tespit eden çift yardım ellerini uzatmaya başladı. 10 engelli vatandaşa akülü araba temin etmek için uçakla Hollanda’dan “Sterling” isimli 5 bin 500 Euro değerinde akülü engelli arabası getirtmeye başladı. Çift son olarak, kas erimesi hastası 13 yaşındaki Tayfun Kurucu ile şeker ve kalp hastası olan ve sağ bacağı dizden kesilmiş Mustafa Kemal Işılak’a (60), umut oldu.

Seviliyoruz, sayılıyoruz

Haberin Devamı


Türk insanını çok sevdiklerini, kendilerini Türk gibi hissettiklerini dile getiren çift, “Maddi imkanımız iyi. Çocuğumuz yok ve burada kimseden görmediğimiz sevgi ile saygıyı gördük. Belde belediye ve çevreden gelen talepleri değerlendirerek engelli vatandaşları tespit ediyoruz. Şu ana kadar 4 kişiye akülü araba temin ettik. Tespit ettiğimiz 10 aile var. Kısa süre içinde bu arabaları temin edeceğiz. Yardımda bulunduğumuz insanların yüzündeki gülücükleri gördüğümüz anda hayata daha çok bağlanıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!