Engelli eylem planı

Güncelleme Tarihi:

Engelli eylem planı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vali Alaaddin Yüksel'in koordinasyonunda bir bilgi bankası oluşturulup, projeler geliştirilecek

İZMİR Valisi Alaaddin Yüksel, kent genelinde Engelli Eylem Planı oluşturulacağını belirterek, ‘‘Engelliler tüm Türkiye'de sorunlarla karşı karşıya. İzmir'de bir eylem planı oluşturarak, toplumun genelinde bir uzlaşma havasa yaratacağız’’ dedi.

PLAN çerçevesinde bilgi bankasının kurulacağını söyleyen Yüksel, ‘‘Bu konudaki istatistiki bilgiler ve karşı karşıya kaldıkları sorunlar biraraya getirilip veri tabanı hazırlanacak. Daha sonra sorunların çözüm yolları projelendirilerek hayata geçirilecek’’ diye konuştu.

Çağdaşlığın ölçüsü

GEÇTİĞİMİZ ay gerçekleştirilen Engelliler 1. Uluslararası Özel Sanatlar Festivali'nin İzmir'de düzenlenmesinin büyük şans olduğunu ifade eden Yüksel, ‘‘Festivalde engellilerin sanatçı yönünü tanıma ve yaşadıkları sorunları dinleme fırsatı bulduk. Bunlar çıkış noktamız olacak’’ dedi.

EKİM ayındaki nüfus sayımında engelliler hakkında bilgi tespitinin de yapılacağını vurgulayan Yüksel, ‘‘Bir ülkenin çağdaşlığı mali gücüyle değil, engelliye verdiği önemle ölçülür. İzmir çağdaş bir kent kimliğini hakediyor. Elimizden geleni yapacağız’ diye konuştu.

Eğitim kurumu sayısı artacak

ENGELLİLERİN en büyük sorununun eğitim olduğunu belirten Vali Alaaddin Yüksel, ‘‘Türkiye'deki 3.5 milyon eğitim bekleyen engelli olmasına karşın, engelli eğitim kurumlarının sayısı bir elin parmaklarını geçmez. İzmir'de bu sorunun önüne geçmek için gerekirse Özel İdare kaynaklarını kullanarak eğitim kurumları yaptırılacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!