Engele değil şenliğe katıl

Güncelleme Tarihi:

Engele değil şenliğe katıl
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2012 00:00

Denizli Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokulu Spor Yöneticiliği öğrencileri, “engellilerde spor” dersini uygulamalı yaptı. “Engele takılma, şenliğe katıl” etkinliğinde bedensel ve zihinsel engellilerle buluşan öğrenciler, ders yaparken onlarla keyifli zaman geçirdi.

Haberin Devamı

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokulu Spor Yöneticiliği, Rekreasyon ve Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, “Engellilerde spor” dersini uygulamalı yaptı. PAÜ Spor Tesisleri’nde düzenlenen “Engele takılma, şenliğe katıl” etkinliğinde öğrenciler bedensel ve zihinsel engellilerle biraraya geldi.

Öğrenciler, bedensel engellilerle önce normal ölçülerdeki salonda ardından da oturarak voleybol oynadı. Ardından zihinsel engellilerden oluşan mehter takımı gösteri yaparken, öğrenciler Denizli horozu ve çeşitli çizgi film karakterlerinin giysileriyle gösteri yaptı. Öğrenciler, işitme engellilerle halk oyunları oynadı, görme engellilerle futbol, zihinsel engellilerle de basketbol maçı yaptı.

Hepsine madalya

Haberin Devamı

PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay, “Amacımız, bedensel, zihinsel, görme ve işitme engelli 94 kişinin farklı branşlarda spor müsabakalarına katılmalarını sağlamaktı. Engellilerin spor yaparken hissettikleri mutluluktan daha önemli bir şey yok. Biz bunu burada gördük. Engellilerin de toplumun içinde olmasını sağlamaya çalıştık. Onlarında bir şeyler başarabileceklerini gösterdik” dedi. Etkinliğe katılan bütün engellilere madalya verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!