Enerji santrallarını Bakan Yıldız açtı

Güncelleme Tarihi:

Enerji santrallarını Bakan Yıldız açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 15:29

ENERJİ ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir dizi açılış ve temel atma töreni için dün Aydın’daydı. Bakan Yıldız, Aydın’da jeotermalden elektrik üreten iki santralin açılışını gerçekleştirdi, birinin de temelini attı.

Haberin Devamı

Bakan Yıldız’ın kentteki ilk durağı Germencik’te Maren Enerji’nin 68 megawatt kapasiteli İrem-Sinem-Deniz Jeotermal Enerji Santralı’nın açılışı oldu. Bakan Yıldız, daha sonra ise Köşk’teki Menderes Geothermal Elektrik Üretim A.Ş.’nin 34 megawatlık kapasiteli ‘Dora-3 Jeotermal Santralı’nı açtıktan sonra, 34 megawatt kapasiteli ‘Dora-4 Santralı’nın de temelini attı.

Şartlar oluştuğunda açılacak
Bakan Yıldız, Soma'da halen kapalı olan maden ocaklarında üretimin devam edip etmeyeceğiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Yıldız, şöyle konuştu:
“Bu madenlerde ilgili çalışma şartları oluşuyorsa açılmasını orada bulunan işçi kardeşlerimiz de istiyorlar. Spekülatif açıklamalara aldırış etmemek lazım. Maaşlar dağıtılmayacak dendi, dağıtıldı. Üretim yapılmayan ocakların iyileştirilmesi için oradaki işçilerin çalışması gerekiyorsa herhalde bu da çok yadırganacak bir durum değildir. Oraya da girmek istenmiyorsa kendi tercihleri olacaktır. Biz işçi kardeşlerimizin sağlığını öncelikle olarak düşünmeye devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!