Emanet otomobille ölümüne yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Emanet otomobille ölümüne yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 00:00

7 gencin içinde bulunduğu emanet otomobil, çöp konteynırını çarptı. Kontrolden çıkan araç önce park halindeki minibüse sonra da direğe çarpıp, durdu. Korkunç kazada iki kişi ölürken 5 kişi yaralandı. Araç da boş bira şişeleri bulundu.

MENEMEN’de şehir parkı önünden geçen İzmir-Çanakkale karayolu üzerinde gece yarısı meydana gelen trafik kazasında, aynı araçta bulunan 7 gençten ikisi olay yerinde hayatını kaybetti. Aliağa’dan İzmir yönüne giden özel bir sürücü kursuna ait 35 MBN 57 plakalı araç, çift şeritli İzmir-Çanakkale karayolunun sol şeridinde ilerlerken belirlenemeyen bir nedenden dolayı aniden fren yaparak önce yol kenarındaki çöp konteynırına, ardından park halindeki 35 MNJ 26 plakalı minibüse ve son olarak da beton elektrik direğine çarparak durabildi.

Can verdiler

Kazayı fark eden vatandaşların 112 acil servisi araması ile hemen olay yerine gelen acil servis ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Araçta bulunan Handan Adar (21) ve Hilal Yorgancıoğlu (18) olay yerinde can verdi. Yaralılardan Rahim Atakan Adar (25), Nermin Yorgancıoğlu (17) ve Görkem Alagöz (22) Menemen Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan diğer yaralılar Mert Elmas (21) ve Aydan Taşçı (17), Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

3 aylık evlilerdi

Kazada hayatını kaybeden Handan Adar’ın, yaralılardan Rahim Atakan Adar ile üç aylık evli olduğu ve Aydan Taşçı ile kardeş oldukları öğrenildi. Kazada yaralanan Nermin Yorgancıoğlu ise ablası Hilal Yorgancıoğlu’nu kaybetti. Gençlerin kaza yaptığı haberini alan aileleri ve yakınları Menemen Devlet Hastanesi’ne akın etti. Ölen gençlerin ailelerine kızlarının vefat ettiği yakınları tarafından güçlükle söylenebildi.

Koltuk altında bira şişeleri

Bu arada, Sinem Sürücü Kursu’ndan emaneten alınan aracın, sağ ön koltuğuna oturan öğretmenin aracı kontrol etmesine yarayan fren ve debriyaj pedalları arasında ve arka koltukta bira şişeleri bulundu. Ayrıca emniyete kazaya bir kamyonun karıştığı yolunda ihbar ulaştığı, polis yetkililerinin, kazayı aydınlatmak için aracın çarptığı elektrik direğine monte edilmiş mobese kameralarındaki görüntüleri izlediği bildirildi. Kan önrekleri alınınp alkol müayenesi yapılacak. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!