Elmas’ların Karaca sevdası

Güncelleme Tarihi:

Elmas’ların Karaca sevdası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Demircioğlu Caddesi'nde herkesin tanıdığı kuruyemişçi Murat Elmas ve eşi Emel Elmas'ın çiftlikte sakin bir yaşam hayalini bir karaca sayesinde gerçekleştirdi. Elmas çifti, 8 ay önce piknikten dönerken Kazdağları'nda yaralı yavru karaca buldu.

ELMAS çifti, Maşallah adını verdikleri karacaya bir süre evlerinde baktı. Karacayla birlikte içlerindeki doğa aşkı da büyüdü. İşyerlerini satan çift, kente 28 kilometre uzaklıktaki Salihler Köyü Kışlaüstü Mevkii'nde 10 dönüm arazi satın aldı. Üzerine de tek katlı iki odalı ev yapan Elmas çifti, çiftçilik yapmaya başladı.

Doktor gibi

DOĞU Karadeniz'de otobüsün çarpması sonucu sağ arka bacağı bilek hizasından kopan bir karacayı da sahiplenip Hanım Gazi adını veren Murat Elmas, onları yakından tanıdıkça sevgisi arttı. Ormana yakın olan Elmas çifti, yolunu kaybeden bir karacayı da İnşallah adıyla aileye aldı. Yıllardır çiftlik kurmayı planladığını belirten Murat Elmas, ‘‘Karaca sayesinde hayatımız değişti. Şimdi onlara uygun ortam bulmak için internetle bağlantı kuruyorum'' dedi.

‘‘Ağlayarak ölürler’

KARACALARIN kutsal sayıldığını, bu nedenle avcıların dokunmak istemediklerini belirten Murat Elmas, ‘‘Karaca vurulduğunda gözlerinden yaş gelerek can verir. Ama buna aldırmayan avcılar da var'' dedi. Arazisinin çeşitli bölgelerine ‘‘Güzel ve anlamlı olan herşey korunmalı'', ‘‘Tükenmeden koruyalım'', ‘‘Dikkat karaca var'' yazılı uyarı levhaları asan Murat Elmas, ‘‘Alanda karaca bulunduğunu, gürültü yapılmamasını istedik. Ama köylüler ve avcılar karaca olduğunu bile bile silah atarak gürültü yapıyor. Ürkek hayvanlar kendilerini tellerin üzerine atıp yaralıyor'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!