Ekrem Demirtaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İzmir'e davet etti

Güncelleme Tarihi:

Ekrem Demirtaş Cumhurbaşkanı Erdoğanı İzmire davet etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 01:07

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 365 oda başkanını katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında söz alan Ticaret Odaları Konsey Başkanı ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bugüne kadar iş dünyasına verdiği desteği devam ettirmesini isterken, Erdoğan'ı İzmir'e davet etti.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 Odanın başkanı dün Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TOBB'a bağlı oda başkanlarının katıldığı istişare toplantısında konuşan TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, en fazla üyeye sahip 60 ticaret odasını temsil eden TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı olarak "Hayırlı olsun" dedi. Demirtaş, "11 yıl 5 aylık Başbakanlığınız döneminde yaptığınız hizmetleri her zaman, her platformda beğeniyle ve minnetle dile getirdik. Üç haneli faizlerle boğuşan, IMF'in kapısında bekleyen bir ülke olarak devraldığınız Türkiye'yi, tüm dünyada başarı hikayesi gıptayla izlenen bir ülke haline getirdiniz. Ülkemiz sizin döneminizde büyüme rekortmeni ülke unvanını kazandı. 12 yıl boyunca kesintisiz büyüdük, bugün geldiğimiz nokta gerçek bir başarı hikayesi. Başbakanlığınız döneminde, ülkeyi kriz ortamından alıp, şu anda G20 ülkelerine başkanlık yapacak bir düzeye getirdiniz" dedi.

Ekrem Demirtaş Cumhurbaşkanı Erdoğanı İzmire davet etti

Demirtaş, büyümenin devam etmesi için iş dünyası olarak makro düzeyde taleplerini Erdoğan'a aktarırken, öncelikle çift haneye dayanan işsizlik oranını azaltmak ve rekabet gücümüzü artırmak için istihdam üzerindeki kamusal yüklerin azaltılmasını istediklerini söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu:
"Maliye Bakanlığımızın başlattığı kayıtdışı ekonomi ile mücadelenin etkin bir şekilde devam ettirilmesini istiyoruz. Sonuçları istendiği ölçüde verimli olmayan Bölgesel Teşvik Sistemi revize edilerek Sektörel Teşvik Sistemine geçilmeli. Türkiye'nin en büyük gelir kalemlerinden birisi olan turizmdeki büyüme ve istikrarın devamı için ülkemizin güvenli ülke imajının korunmalı. Turizm gelirlerimizin artırılması için büyük potansiyelimizin olduğu sağlık turizmi başta olmak üzere turizm çeşitlendirilmeli. Kalkınma Ajanslarının kamu ağırlıklı yönetim yapısı değiştirilmeli. İhracatımız da nakliye ücretlerinin önemli etkisi var. Bu nedenle demiryolu taşımacılığının desteklenmeli, özel sektöre açılmalı ve TOBB'un kurduğu BALO taşıma sistemine katkı verilmesini bekliyoruz.

Kentlerimizin daha modern ve yaşanılabilir hale getirilmesi için başlatılan kentsel dönüşümde Odalarımıza da görev verilmeli. Akdeniz'de kruvaziyer turizm yükselişte. Binali Yıldırım Bakanımızın desteği ile önemli bir pay aldık. Ama 2014'te yüzde 10 azaldı. Çünkü rekabet var. Liman ücretlerimiz yüksek. Fenere bakılmadığı halde fener parası, sağlık hizmeti verilmediği halde sahil sıhhiye parası alıyoruz. Bunların kaldırılması payımızı arttıracaktır. Yüzbinlerce tüccar ve esnafımızın beklediği perakende ticaret ile büyük mağazalarla ilgili düzenlemenin artık yasalaşması ve iş alemi için çok büyük önemi olan tahkim konusunun yasalaşmasını bekliyoruz."

BİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİN
Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde iş dünyasının her zaman yanında olduğunu belirten Demirtaş, bu destek için teşekkür ederken, "Aynı desteğin Cumhurbaşkanlığınız döneminde de sürmesini istiyoruz. Türkiye'yi daha ileriye taşımak için yapacağınız çalışmalarda biz de elimizden geldiğince katkı koymaya devam edeceğiz" dedi. Demirtaş ayrıca, İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşu konusunda Başbakanlığının son günlerinde destek veren ve kararın Resmi Gazete'de yayınlanması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederken, İzmir olarak sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda yaptıkları başka çalışmalar da olduklarını belirtirken bu konularda da destek istedi. Demirtaş, Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak İzmir ve İTO'da ağırlamak istediklerini belirterek, davet etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Demirtaş'a konuşması nedeniyle teşekkür ederken, İzmir'in sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda iletilecek talepleri değerlendireceğini söyledi. Erdoğan da bir süre sonra İzmir'e geleceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!