Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 21:26

Haberin Devamı

SunExpress’te izmir tanıtımıizmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve SunExpress, kentin tanıtımı için örnek bir işbirliğine imza attı. İZKA’nın izmir’in yatırım olanaklarını tanıtmak için hazırladığı broşürler, SunExpress’in izmir merkezli bütün yurtdışı uçuşlarında yolculara sunulacak ve kentin tanıtımına önemli katkı sağlanacak. Protokole SunExpress Ege Bölgesi Pazar Müdürü Ece Şenev ile imza atan İZKA Genel Sekreter Ergüder Can, “İzmir’in yatırım olanaklarını tanıtırken bir kişiye daha ulaşsak önemli. Sun Exspress’in desteğiyle bunu sağlamış oluyoruz” dedi. Ece Şenev de, izmir üzerinden Avrupa’ya haftada 16 bağlantılı uçuş imkanı sağlayarak, izmir’i bir aktarma merkezi olarak konumlandırdıklarına dikkat çekti.

Yılbaşı hindileri Çamlı Çiftliği’ndeYAŞAR Topluluğu şirketlerinden Çamlı A.Ş.’nin ürettiği yılbaşı hindileri bu yıl da sofraları süslemeye hazırlanıyor. “Bu Hindilerle Yılbaşınızı Eğlenceye Çevirin” sloganı ile yola çıkan Çamlı Çiftliği, tüketiciye farklı alternatifler sunuyor. Mini hindi ve geleneksel büyük hindi çeşitleri süpermarketler, hipermarketler ve Bostanlı’daki Çamlı Çiftliği mağazasında vitrine girerken, ayrıca pişirme torbası hediye eden şirket bu yıl da iddiasını koruyor.

Haberin Devamı

Akça Holding’e 3 madalya birdenTÜRKİYE’nin tarıma dayalı sanayide en büyük entegre kuruluşlarından Akça Holding, izmir Ticaret Odası’nın 125’inci kuruluş yıldönümü kapsamında izmir Vergi Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediği Vergi Ödül Töreni’nde büyük gurur yaşadı. Akça kuruluşu Menderes Tekstil “Yüksek Ticari Kazanç Beyanı” ve “Döviz Kazandırıcı Faaliyet” dallarında altın madalya alırken, Osman Akça Tarım Ürünleri de “Döviz Kazandırıcı Faaliyet” kategorisinde altın madalya kazandı. Şirket yöneticisi Kadir Uygun, “Bu ödüller yeni yatırım ve ihracatta büyüme için cesaretlendiriyor” dedi.

Renk Otomotiv’e Skoda’dan övgüSKODA Auto Türkiye Distribütörü Yüce Auto’nun Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu, izmir yetkili satıcısı Renk Otomotiv’i ziyaret ederek, 2010 yılında gösterdikleri performans nedeniyle kutladı. Necat Kucak’ın ev sahipliği yaptığı ziyarette, 2010 yılı rakamlarının beklentilerin üzerinde gerçekleştiğine dikkat çeken Kadirbeyoğlu, “Skoda’nın satış ve sonrasındaki müşteri memnuniyeti de diğer markaların önüne geçti. Kullanıcılara yeni yılda da en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Sanayici stres attıMODERN ve sorunsuz altyapısı ile Türkiye’ye model olan izmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, sosyal etkinliklerle de dikkati çekiyor. Son olarak Ege Park Planet Bowling’de biraraya gelen Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ve 70’i aşkın bölge sanayicisi, yılın yorgunluğunu atarken turnuva heyecanı yaşadı. Çekişmeli turnuvada 11 grup yarışırken, zafer Kerem Hepgülüm, Engin Aktaş, Atilla Baysak ve Neslihan Ömer Kabaklı’dan oluşan 9’uncu grubun oldu.

Çarşıda yılbaşı renkliliği izmir tarihi Kemeraltı çarşısında yeni yılın heyecanı dolu dolu yaşanıyor. Bir yandan yılbaşı süsleri satan mağazaların vitrini, diğer yandan yeni yıl alışverişi için gelenlerin yarattığı canlılık dikkatleri çekiyor. Noel baba kılığında dolaşan esnaf ise alışverişe gelen müşterilere ve çocuklara süpriz hediyeler dağıtıyor. Çarşının en eski yılbaşı süsleri satıcılarından GEPA Ticaret’in sahibi  Zeki Suat Gençpınar, “Yılbaşını evinde geçirecek aileler en fazla boyutlarına göre 3-10 TL arasında değişen ithal suni yılbaşı çamları, yılbaşı maske ve şapkaları ve yılbaşının değişmez eğlencesi olan tombala satın alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Nüfus artıyor tarıma sarılınDÜNYA Bankası’nın tahminlerinde 2030 yılında dünya nüfusu 2 milyar kişi artarken gıda talebinin de iki katına çıkacağının öngörüldüğünü belirten Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, bu talebin ancak gelişmiş tarım sektörüyle karşılanabileceğini söyledi. Bunun önkoşulunun ise etkin şekilde örgütlenmiş çiftçiler olduğunun altını çizen Çetin, kooperatiflerin dün olduğu kadar bugün de, yarın da önemini koruyacağını kaydetti.Kooparatifçilik yılıKooperatifçilik geleneği bakımından çok eski temellere sahip olan Türkiye’nin, bu kültürü geçtiğimiz yüzyılın ikinci yarısında yakalayan gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kaldığını anlatan Çetin, “Dünyada tarımda üstünlük savaşları yaşanırken, Türkiye örgütlü kooperatifleriyle mevzii tutmalıdır. 2012’yi kooperatifçilik yılı ilan etmesi konunun dünya ölçeğinde ne denli önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!