Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2010 23:59

Haberin Devamı

Haksızlık bitti üretici kazandıDIŞ Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nün çabalarıyla uygulanmaya başlanan “Yağlık Ayçiçeği Tohumunun İşlenmesine Karşılık Tarife Kontenjanı Uygulaması” sanayici ve üreticinin yüzünü güldürdü. Tarife Kontenjanı Uygulaması ile sanayicinin aldığı tohumu paçal yaparak yağını piyasaya daha ucuz sunabildiğine dikkat çeken Orkide Yağları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, sistemle vergi kayıplarının önüne geçileceğini söyledi.Uygun yağ alma olanağıKüçükbay,çiftçi kayıt sistemine göre alım yapıldığını ve böylelikle devletin kontrol mekanizmalarının daha rahat çalıştığını vurguladı. Küçükbay, “Sistem iç piyasadaki üretici fiyatlarının düşmesi engellerken, sanayiciye de birliklerle eşit koşullarda rekabet etme imkanı sunuyor. Tüm sanayiciler arasında eşit rekabet ortamı yaratırken, tüketiciye de uygun yağ alma olanağı tanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Okul ihtiyaçları indirimli fiyataOKULLARIN açılışına sayılı günler kala kampanyalar başladı. Kipa 27 Eylül’e kadar sürecek kampanyasında bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği A’dan Z’ye tüm ürünleri bir arada sunuyor. Kırtasiyeden önlüğe, çantadan ayakkabıya her türlü okul malzemesi yanında 21. yüzyılın vazgeçilmez eğitim aracı bilgisayarlar da uygun fiyatlara tüm Kipa mağazalarında satışa çıktı. Ayrıca okula dönüş için hazırlanan özel setler de raflarda yerini aldı.

Konuk Isı ve Konsa 40 saat eğitimde

PETKİM’de fırın bakımı, basınçlı su ile temizlik, iskele montaj, çelik yüzeylerin boyanması ve izolasyon gibi yardımcı işleri yapan Konuk Isı ve Konsa Enerji firmaları, çalışanlarını mesleki eğitime tabi tutuyor. Firmaların, “Ağır Ve Tehlikeli İşlerde Çalıştırılacak İşçilerin Mesleki Eğitimlerine Dair Tebliğ” kapsamında yaptıkları eğitimlere, her iki şirketin 120 işçisi katıldı. Konuk Isı ve Konsa Şantiye Şefi Muktedir Arslan, 40 saatlik eğitimin sonucunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verileceğini söyledi.

Termodinamik’te sıra soğutmadaISITMA sistemlerinin öncü kuruluşlarından Termodinamik Şirketler Grubu’nun geleneksel iftar yemeğinde Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güran, geliştirdikleri yeni projeleri bayilerle paylaştı. Güran, “Amacımız rekabet eden değil, rekabet edilen bir firma olmak. İtalyan firmaları ile anlaşmalar yaptık. italya’da yoğuşmalı ve kaskat teknolojisini geliştirdik” dedi. Hedeflerinin ilk 5 büyük firma arasında yer almak olduğunu vurgulayan Güran, “Artık beyaz eşya grubunda da varız. Klima ile soğutmaya da giriyoruz” diye konuştu.

Akçansa yeni tesis kuruyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Ezine İlçesi’nde faaliyet gösteren Akçansa Çimento Fabrikası, yeni kuracağı tesisle üretim sırasında ortaya çıkan atık ısıyı enerjiye çevirecek. Genel Müdür Hakan Gürdal, 6,5 milyon ton klinker ve 9 milyon ton çimento üretimiyle bölgesel lider olmayı başardıklarını belirterek, yeni tesisin temelini 6 Eylül’de atacaklarını açıkladı. Gürdal, “Çanakkale fabrikamızın yıllık ihtiyacının üçte birini atık ısıdan elde edeceğimiz enerji vasıtasıyla karşılayacağız. Bu birçok doğal kaynağın daha az kullanımı anlamına geliyor. Bir çok olumlu etkisiyle beraber Akçansa’ya daha rekabetçi olma avantajını da sağlayacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!