Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2010 22:05

Haberin Devamı

Haydi kadınlar incelme zamanıSHAPES For Women’ın Özkanlar Şubesi, hem kilo verip, hem de spor yapmak isteyen kadınlardan ilgi görüyor. Amerika’da 1970’li yıllardan beri kullanılan ve tüm dünyada milyonlarca kadının uyguladığı özel egzersiz programını haftanın 6 günü uzman antrenörler gözetiminde sunan Shapes For Women Özkanlar Şubesi’ne gelen üyeler, sağlıklı kilo verip, zinde kalmayı, kalıcı incelme sayesinde özledikleri forma kavuşmayı amaçlıyor. 110 metrekarelik alanda deneyimli 3 personelle çalıştıklarını belirten uzmanlar, fitness yanında pilates, çocuk aerobiği, masaj ve oryantal seansları da düzenlemeye başladı.

Meba Reklamcılık sektörün öncüsü

HİZMETTE 30 yılını dolduran Meba Reklamcılık, bilgi birikimi ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyen yaklaşımıyla sektöre öncülük ediyor. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 1500 metrekare kapalı alana sahip fabrikasında tasarımdan montaja tüm üretim aşamalarını yine kendi bünyesinde gerçekleştiren kuruluş, geniş bir yelpazede çalışıyor. A’dan Z’ye açık hava reklamcılığının yanında, dijital görsel araç giydirme, fuar standları, duvar yazılımları, cephe giydirme, ürün standları, yönlendirme panoları hizmetini de ülke geneline sunuyor. Şirket yetkilileri ulusal bazdaki çalışmaları arasında Turkcell, PTT, BMC, Tav, Konfor, D&R, Eva Biesse, CMS, thy, Löher, Nikon, Konica, Agfa, Yataş, Altınyunus, Opel, Petkim, Safkar’ın yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Ar-Ge’ye yatırım ile verimli enerji

NAZİLLİ’de 30 yıldır güneş enerjisi sistemleri üreten Erksolar, Alman Bluetec firmasıyla ortak çalışma sonunda geliştirdikleri sistemle büyümesini hızlandırdı. Yüzde 72 olan güneş enerjisi kullanım verimini yüzde 92’ye çıkaran firma yaptığı Ar-Ge çalışmaları ile yeni bir sistem geliştirerek, maliyet tasarrufunun yanısıra güneşten daha fazla verim elde etmenin yolunu buldu. Firma sahibi Erkin Özbek, “Geliştirdiğimiz sistemle, bakır panelden son derece yüksek verimli enerji elde etmeyi başardık. Avrupa’da 200 euroya üretilen paneli biz 120 euroya üretiyoruz” dedi. Güneş enerjisinin hızla petrolün yerini alacağını, geleceğin parlayan sektörünün de güneşten geleceğini söyleyen Özbek, bu nedenle güneş enerjisi paneli üretiminde dünyanın en iyi firması ile ortak çalışma yaptıklarını ifade etti. Avrupa’dan daha ucuza mal ettikleri panelleri İspanya, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Lübnan, Fas, Suriye ve ırak’a ihraç eden firma, büyük bölümü kapalı olan 7 bin 500 metrekarelik tesislerinde yıllık ortalama 20 bin panel üretiyor.

İTO’dan izmir tarihine katkı

Haberin Devamı

izmir Ticaret Odası Kültür, Sanat ve Tarih Yayınları Dizisi’nin 11. kitabı olan “İzmir 1856” yayınlandı. İngiliz doktor ve bilim adamı George Rolleston’un izmir’de görevli olduğu 1856’da kaleme alarak İngiliz Savaş Bakanı’na sunduğu ve daha önce İngiltere’de “Report On Symrna” ismiyle yayınlanan kitabı Türkçe’ye Prof. Dr. Uygur Kocabaşoğlu çevirdi. 154 yıl önce izmir üzerine yazılmış bu son derece kapsamlı ve önemli eseri Türk okuyucusuyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, kitap kentin geleceğini planlamak isteyenlere de ışık tutacağını söyledi.

Hedefi yurt dışına açılmakMANİSA’da sekiz yıldır cam süsleme sanatıyla uğraşan Fatma Kaya işlediği desen ve motiflerle göz dolduruyor. “Lale Kent” adını verdiği dükkanında sipariş üzerine çalışan 57 yaşındaki Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen “Kadın Girişimciliğini Destekleme Programı” eğitiminin ardından işlerini büyüttü. Cumhurbaşkanına padişah küresiŞehzadeliği Manisa’da geçen padişahların resimlerinin bulunduğu “Padişah Küresi”ni Cumhurbaşkanı abdullah gül’e hediye eden Kaya, en büyük hedefinin ürünlerini Avrupa ülkelerine tanıtabilmek ve yurt dışına pazarlayabilmek olduğunu söyledi. Yoğun sipariş dönemlerinde ev kadınlarından yardım aldığını anlatan Kaya, “Hem kendim kazanıyorum, hem de parça başı ücret ödediğim ev kadınlarının aile bütçesine katkıda bulunuyorum. Büyük bir atölye açarak, ev kadınlarının burada çalışmasını sağlamayı hedefliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Artık her yer güzel kokacakELMAS Grup Lojistik’in, Gündüz Trafo ile oluşturduğu ortak girişim grubunun kurduğu Neg Endüstriyel, Türkiye çapında bayilik atağına kalktı. “Sany” markası ve “Daha iyi bir gelecek için” sloganıyla yola çıktığı koku yokediciler pazarında Ar-ge’ye verdiği önemle dikkatleri çeken Neg Endüstriyel’in, istanbul satış ve pazarlama organizasyonunu Ant Kişisel Bakım ve Kozmetik Şirketi üstlendi. Rahat nefes aldırıyoruzEndüstriyel ve Elektrikli Cihazlar, Makine-Kimya, Gıda, Tarım - Hayvancılık sektörlerine yönelik faaliyet gösteren Neg’in, inovasyona dayalı farklı ürün ve sistemlerini müşterileriyle buluşturmayı hedeflediğini belirten kurucu ortak Cemal Elmasoğlu, ürün yelpazelerini sürekli geliştirdiklerini söyledi.Neg Endüstriyel ürünlerinin, katıldıkları fuarlarda oldukça ilgi çektiğini ifade eden Elmasoğlu, “Özellikle Türkiye pazarı için geliştirilen “Sany Channel” ürünü ile birlikte, turizm beldelerinde kanalizasyon tevzi istasyonları ve etrafındaki yerleşim alanlarına ulaşan, istenmeyen kötü kokuları ortadan kaldırarak, herkese rahat nefes aldırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Stonerock’un yeni şubesi Çeşme’deİZMİRLİ işadamı Yavuz Taşkaya’nın yarattığı Stonerock, 6’ncı şubesini Çeşme Marina’da açtı. Dünyaca ünlü ayakkabı markaları Tiger, New Balance, Tommy Hilfiger, Ugg, Steve Madden, Sperry, Clarks, Replay, Sebago, Lumberjack ve Converse’i uygun fiyatlarla tüketiciyle buluşturan mağazanın sahibi Taşkaya, “Çeşme Marina’ya gelen yerli ve yabancı turistlere dünyaca ünlü markaları sunarken, tekne tutkunları için de özel ayakkabı ve terlik koleksiyonumuz bulunuyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!