Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 22:52

Haberin Devamı

Şengel evlerini Tuğba tanıtacakEray ARPAŞİNMODELLİKTEN şarkıcılığa terfi eden ünlü isimler arasında yer alan Tuğba Özay, Şengel İnşaat firmasının Kuşadası’nda yeni yaptığı Goldens Villaları’nın tanıtımını yapacak. Bugün düzenlenecek etkinlikte öncelikle villaların tanıtımını yapacak olan Özay, daha sonrada davetliler için sahne alıp albümünden şarkılar seslendirecek.

Babaya gözlüğün yarısı Berk’ten

BERK Optik 20 Haziran Pazar günü kutlanacak “Babalar Günü”ne özel “Yarısı Berk Optik’ten” kampanyası yapıyor. Her marka ve model güneş gözlüklerinde yarı fiyata yapılan satışların Anneler Günü’nde çok ilgi çektiğini belirten Genel Müdür Levent Pala, “Babalar Günü de çok özel bir gün. izmir’deki tüm mağazalarımızla Alaçatı ve Bodrum şubelerimizden 18, 19, 20 Haziran’da yapılacak tüm alışverişlerde yüzde 50 indirim uygulayacağız. Ayrıca babalara birer hediyemiz de var” dedi.

Haberin Devamı

Kirazın da tadı kaçtıKamil AKYOL, (DHA)

TÜRKİYE’nin en son kiraz hasadı yapılan bölgeler arasında olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olan Manisa’nın Demirci İlçesi’nde üretici sıkıntılı. Geçen yıl kilosu tarlada 3-4 lira olan kirazın bu yıl 2 liraya satılması üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı. Kaymakam Yalçın Sezgin, üreticilerin birkaç alıcının tekeliyle baş başa bırakılmaması gerektiğini belirterek, üreticinin bölgede birlik çatısı altında toplanmaları gerektiğini söyledi. Sezgin, “Üreten değil, aracılar kazanıyor. Maalesef üretici emeğinin karşılığını alamıyor. Üreticilerimiz örgütlenip birlik kurmadığı sürece, tüccara mahkum olmayı sürdürecek” dedi.

Sütün değeri zincirle artar

izmir’de süt üretiminde verimin Türkiye ortalamasının 2.5 kat üstünde olduğunu belirten Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, katma değerini artırmak için tüm soğuk zincir aracılığıyla toplama yöntemine geçmeyi hedeflediklerini belirtti. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda sektörün durumunu ortaya koyan Güldal, izmir’de 2000 yılında 504 bin ton civarında süt üretilirken, 2010’da rakamın 1 milyon 85 bin tona yükseldiğini açıkladı. Güldal, izmir’deki sığır varlığının son 9 yıda yüzde 46 arttığını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!