Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2010 21:37

Haberin Devamı

Danışma Kurulu yeni başkanını seçtiYENİ dönemde daha aktif olarak çalışma kararı alan Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİFED) Danışma Kurulu, son toplantıda başkanını seçti. Yapılan seçimlerde Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkan Vekili Moris Bencuya oybirliği ile danışma kurulu başkanı seçildi. BASİFED Danışma Kurulu’nda BASİFED’e üye sanayici ve işadamları derneklerinin birçoğu yer aldı.

Turnuvaya dev tavla

AGORA Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek dev tavla turnuvasında dev tavlalar kullanılacak. Altı yıl sağlığa katkı amacıyla sallanan zarlar, bu kez de geçen seneki gibi yok olan ormanlarımız için atılacak. Yaklaşan Babalar Günü nedeniyle Ege Orman Vakfı işbirliğiyle düzenlenencek olan turnuvaya ana sponsorluk yapacak olan Doğan Ticaret’te bir araya gelen Agora AVM Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü Yavuz, Doğan Ticaret Sahibi Tevfik Bilsev ve Agora AVM Pazarlama Müdürü Işıl Ödev Doğanca, 55x 75 samtimetre boyutlarındaki tavla önünde poz verdi. Gelenekselleşen turnuvanın bu yıl 8’ncisinin gerçekleştirildiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz, zarların ‘Agora Ormanı’ için atılacağını ve turnuvaya katılacakları büyük hediyelerin beklediğini söyledi. Dev özel tavlalarla oynanacak turnuvaya başvurular 9 Haziran’a kadar yapılacak. Turnuva ise başvurular sürerken 7-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. 11 Haziran’da final mücadelesiyle hediyeler sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

Duayen sanayici Bodur’a plaketŞaban KARAKAYA / (Çanakkale) (DHA)

ÇANAKKALE’nin Çan İlçesi’nde, Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’a eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi. Kaleseramik fabrikalarında düzenlenen törene, Kaymakam Hasan Gözen, Belediye Başkanı akp’li Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Kaleseramik Fabrikaları Genel Müdürü Remzi Gula, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi, Sevim Bodur Sağlık Meslek Lisesi, Zeynep Bodur Okyay Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Zeynep Bodur Okyay İş Okulu ve Anaokulu müdürleri, öğretmen ve öğrencileri katıldı. Kaymakam Hasan Gözen, Gözen konuşmasının ardından plaketi İbrahim Bodur’a verdi. Bodur, törene katılan öğrencilerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

Esnaf, Şekerbank’la protokol imzaladı

MANİSA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 50 bin üyesine düşük faizle kredi imkanı sağlamak için Şekerbank ile protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile esnafa aylık yüzde 1,05 faiz ile 100 bin liraya kadar kredi sağlanabileceğini söyleyen Birlik Başkanı Hasan Geriter, “Ancak esnafımız alacağı krediyi işini büyütmek için kullansın. Borç ödemek ve ev ihtiyaçlarını karşılamak için değil” çağrısında bulundu. Özel faiz uygulamasıManisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ile Şekerbank arasındaki protokole MESOB Başkanı Hasan Geriter ile Şekerbank Manisa Şube Müdürü Alper Yüksel imza koydu. Şekerbank Manisa Şube Müdürü Alper Yüksel, esnafa “Üreten Paket” seçeneği uygulayacaklarını belirtti. Yüksel, faiz oranını diğer bankaların altına çektiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!