Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 21:11

PETKİM Petrokimya Holding A.Ş, mevcut iskele ve rıhtım kapasitelerini artırmak için çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

Mevcut Kuru Ürün Rıhtımı’na konteyner gemilerinin, mevcut “İskele 5”e de petrokimya ürünü akaryakıt tankerlerinin yanaşabilmesi için iskele boyları uzatılacak, konteyner iskelesinin korunması amacıyla mevcut mendirek yapısı .üyütülecek, ayrıca 2 yeni akaryakıt iskelesi ile yeni dökme yük iskelesi yapılacak. PETKİM Proje Müdürlüğü İnşaat Projeleri Lideri Ömer Bodur, projelerin toplam maliyetinin 420 milyon dolar olduğunu belirtti.

izmir Borsası

izmir Ticaret Borsası’nda pamuk piyasası alakalı. 210 ton tüccar satışı gerçekleşen borsada endeks 17943 oldu. Standart sıra pamuklar 2.90 ile 3.00 liradan ismen fiyat aldı. Çekirdeksiz kuru üzüm piyasası kısmen alakalı.  Tüccar 120 ton satış yaptı. 7-10 numara arası üzümler 2.30 ile 2.60 lira arasında işlem gördü.

Bulut izmir’e veda ediyor

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’e atanan izmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut, veda ziyaretleri yapıyor. Bulut, izmir’de görev yaptığı beş yılın kendisinde çok güzel anılar bıraktığını belirterek, “Böyle bir kentten ayrılmak kolay değil” diye konuştu.

Olumlu yanıt alacak

Berlin Türk Büyükelçiliği’ne mali müşavir olarak göreve başlaması için henüz kararnamenin çıkmadığına işaret eden Bulut, Dışişleri Bakanlığı’ndan şifaen olumlu yanıtı aldığını, önümüzdeki günlerde çıkacak kararname ile atamanın resmi statü kazanacağını dile getirdi. Berlin’de 3 yıl görev yapacağı bilgisini veren Bulut’un yerine izmir’e Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar geliyor.

Gemi turizmine bir adım dahaAhmet AKTAŞ, (DHA)izmir’in Çeşme İlçesi’nde kruvaziyer turizmi için gerekli koşullar birer birer yerine geliyor. Ulusoy Limanı’nda otopark için gerekli izinlerin alınması ile bu amaçla bir adım daha atılmış oldu.Son aşamaBelediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, “Akdeniz çanağında turlayan kruvaziyer gemilerinin Çeşme Limanı’na da uğraması çalışmaları son aşamaya geldi” dedi. Tütüncüoğlu, 24 Temmuz 2009’da yürürlüğe giren son Deniz Turizmi Yönetmeliği’ne göre yapılması zorunlu olan otopark için gerekli izinlerin Ulaştırma Bakanlığı DLHİ Genel Müdürlüğü’nden alındığını ve yaklaşık 3 bin 750 metrekarelik dolgu alan üzerinde otopark yapımı çalışmaları başlatıldığını söyledi. Tütüncüoğlu, çalışmaların Haziran ayı ortalarında tamamlanacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Ege’nin en iyi markası VitelloEray ARPAŞİN, (DHA)EGE Bölgesi Sanayi Odası’ndan “En iyi Marka” ödülü alan Başterziler Grubu’nun markası Vitello, Türkiye’nin dört bir yanındaki bayileriyle Kuşadası’nda biraraya geldi. Başarı gösterdikFirma yöneticisi Emre Başterzi, geçen yıl kriz nedeniyle zor bir dönem geçirdiklerinin altını çizerek, “Ama üstesinden geldik. Türkiye’de ilk olarak patenti Vitello’ya ait olan Queen Viscolateks yataklarımızla gösterdiğimiz başarıyı, bu yıl koltuk ve oturma gruplarında da göstermeyi hedefliyoruz” dedi.

Çukurova’da personel eğitimiEvren KASIRGA,(DHA)MANİSA’da Çukurova Kimya Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde açılan bilgisayar kursuna katılan Çukurova Kimya çalışanları sertifikalarını aldı. Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Acar ve Genel Müdür Türsen Demir’in de katıldığı törende, lisenin Manisa’nın prestij okullarından biri olduğunu belirtildi. Desteğe plaket verildiÇukurova Kimya Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin kurulmasının ardından da desteğini devam ettiren Çukurova Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Acar ve Genel Müdür Türsen Demir’e  plaket verildi.

Atina’da ucuz tatil fırsatı

Haberin Devamı

İZMİRLİ Ekselans Tur’un, Atina’ya düzenlediği özel programlar yoğun ilgi görüyor. Şirket kurucusu Erdoğan Tözge, deneyimli rehberler eşliğinde 2 gece 3 gün olarak gerçekleştirilen turla, Ege’nin karşı yakasındaki güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusunu tanıttıklarını söyledi. Fiyatları ucuzlattıkTur kapsamında, dünyaca ünlü İzmirli ve yunanistan’ın divası Haris Alexiou’nun, Pallas Theater’daki konserini izleme fırsatı da sunduklarını kaydeden Tözge, Atina için ideal zaman olduğunu dile getirdi, “Yunanistan’ın ekonomik krizde olması dolayısıyla, ucuz alışveriş ve hafta sonu tatil yapma imkanı doğdu. Bu nedenle biz de fiyatları ucuzlattık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!