Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 20:59

Haberin Devamı

Mert Optik’de kalite eğitimiTOPLAM 28 şubeyle Türkiye’nin ikinci büyük optik zinciri olan Mert Optik, toplam kalite yönetimine geçiş programı kapsamında müşteri ilişkileri eğitimlerine ağırlık veriyor. Yönetim Kurulu Üyesi Doruk Pala, Mert Optik’in yarım asırdır sürdürdüğü kalite yaklaşımının, bugün koşulsuz müşteri mutluluğu ilkesini gerçekleştirmeye dönük en önemli altyapı gücü olduğunu kaydetti.Kurum kültürü güçlenecek Çalışanların bir kurumun en büyük değeri olduğunu dile getiren Pala, “Eğitimler sayesinde, çalışanlarımızın satış ve iletişim yeteneklerini geliştirip ve kurum kültürünü güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Anadolu biletleri cep telefonundaYENİLİKÇİ projeler ve teknolojiye yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Anadolu Ulaşım’da yeni bir uygulama daha başladı. Anadolu Ulaşım’a ait biletler, WAP uyumlu cep telefonlarından satın alınabilecek.Bilgi yarışmaları var Cep telefonundan “wap.anadolu.com.tr” adresine girerek Anadolu Ulaşım sayfasına ulaşan yolcular, bilet satın almanın yanında rezervasyon yapabilecek, sefer ve güzergah bilgilerini görebilecek. Hızlı iletişim için talep ve memnuniyet formunun da bulunduğu uygulamada, eğlenceli zaman geçirebilmek için bilgi yarışması yer alıyor.

Haberin Devamı

Cam serada organik sebze? Latif SANSÜR / KUŞADASI (DHA)TÜRKİYE’de bazı üniversitelerin üzerinde çalıştığı cam serada organik tarım için Kuşadası’nda önemli bir adım atıldı. Ege Bölgesi’nde organik tarımın öncülerinden, ‘Yerlim’ markasıyla Türkiye’nin en büyük organik tarım yapılan çiftliklerinden birinin sahibi olan Gürsel Tonbul, bir yeniliğe daha öncülük etti.Sağlıklı bir nesil için İlk etapta 15 dekar üzerine kurulu uluslararası standartlarda topraklı cam serada domates, kabak, patlıcan ve biber üretimine başlayan Tonbul, “Deneme üretimindeyiz. Başarılı olan türlerle üretime geçeceğiz” dedi. Tonbul, yöntemin çok zahmetli, pahalı ve riskli olduğunu da belirterek, “Ancak sağlıklı bir nesil için bunu yapmak zorundayız” diye konuştu.

Hileli yağ satan market de yanacakZEYTİNYAĞINA daha ucuz yağlar karıştırarak (tağşiş) haksız kazanç elde eden üretici firmalar kadar, bunları rafına koyan hipermarketler de sorumluluktan kaçamayacak.Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman, tağşiş sorunu ile ilgili yasal düzenleme yapıldığını belirtti. Tüm partiler katıldıYeni düzenlemede mal toplama, para ve hapis cezalarının bulunduğunu belirten Şarman, “Tasarıya göre hileli ürün satışından marketler de sorumlu olacak. Zincir marketler de kendisini masum pozisyona taşımamış olacak. Bu konuda yasa teklifinin öne alınması gerekliliği konusunda toplantı yapıldı. Tüm partilerin katılımıyla kabul edildi. Yasalaştığı gün sektörün sancılarından birine son verilmiş olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!