Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 21:47

Haberin Devamı

Tasarım harikası

HONDA’nın motosiklet tutkunlarının sürüşünü kolaylaştırmak için iki ay önce ürettiği 2010 model, otomatik vites, DN-01 modeli Türkiye’de ilk kez Bodrum’da karayoluna çıktı. Türkiye’ye sadece 3 tane getirilen DN-01 modeli motosikletten birini 35 bin liraya satın alan, fotoğrafçı Fatih Bilici, “70 beygir gücündeki, tam otomatik şanzımanlı, triptonik sistemle çalışan, 270 kilo ağırlığında, 2,5 metre uzunluğunda, maksimum 240 kilometre hıza ulaşabilen motosiklette ABS fren sistemi ve el freni var. Konforu, kullanım kolaylığı ve yol tutuşu mükemmel. Tasarım harikası olan motosikleti görenler hayranlıklarını gizleyemiyor” dedi.

Yalıspor 20 yılda 34 mağaza açtı

izmir Karşıyaka’dan Ege Bölgesi’ne yayılan 34 mağazasıyla hizmet veren Yalıspor, kuruluşunun 20’nci yılını kutluyor. Ali Yıldız ve Cenan Kuş’un müşteri memnuniyetini ön planda tutan hizmet yaklaşımları ile 7 outlet, 8 Nike Shop, 7 Adidas Shop’un yanısıra Puma, Converse, Levi’s, Reebok ve bu yıl bünyelerine kattıkları Asics Tiger ve Lacoste markalarını bir arada sunan Multibrand mağazalarıyla dünya markalarını tüketicilerle buluşturan Yalıspor, çok geniş bir yelpazede tüketiciye ulaşıyor. Cenan Kuş, online satış da yaptıklarını söyledi.

Kaçak kömür

Haberin Devamı

Ahmet BAYRAK, (DHA)MUĞLA’da kömür piyasası bu yıl erken hareketlendi. Konut sahipleri ve site yöneticileri kış ihtiyaçlarını şimdiden almaya başlarken, yasak olmasına karşın Manisa, izmir, Aydın ve Denizli’den kömür gelmesi sektörü isyan ettirdi. 2008 yılında haksız rekabetin önlenmesi amacıyla “Katı yakıt Satış Belgesi” kanunu çıkarıldığını belirten Kömürcüler Derneği Başkanı Bekir Elcik, “Kömür firmasının bu belgeyi alması için o ilde kömür deposunun bulunması ve sigortalı işçi çalıştırması gerekiyor. Bir il için alınan belge başka il için geçerli olmuyor. Yetkisiz firmalar bölgemize girerek hakkımızı alıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!