Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2009 00:43

Haberin Devamı

Berk Optik’in 8’inci mağazası

? İzmirli gözlük firması Berk Optik, 8’inci mağazasını İzmir Agora Alışveriş Merkezi’nde açtı. Mağazalarına İzmirliler’in büyük ilgi gösterdiğini belirten Berk Optik Genel Müdürü Levent Pala, dünya ölçeğinde yaşanan krize rağmen yatırımlarına devam ettiklerini ve yeni istihdam sağladıklarını ifade etti.

Çakıroğlu Saat Selway’de açtı

? Çakıroğlu Saat, Selway Alışveriş Merkezi’nde hizmete girdi. Selway’deki ilk saat mağazası olan Çakıroğlu Saat mağazası 24 marka ile hizmet veriyor. Açılışta özel kampanya ve indirim yaptıklarını söyleyen işyeri sahibi Burak Çakıroğlu, “Saat takmayı sevenleri mağazamıza bekliyoruz” dedi.

Türk kadınları erkekten üstündür

? Can ÖZLÜ/ İZMİR, (DHA)
Ege İş Kadınları Derneği birinci yaşını kutluyor. Etkinliklerde, “İş Yaşamında Kadının Yeri” konulu panelde konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Işın Yılmaz, “Amacımız iş yaşamında başarılı olan kadınların bilinirliliğini artırmak, etkinliğini sürdürmek ve ortak güç birliği ile daha etkili görevler üstlenmek”diye konuştu.
Girişimci kadınlar
İZSİAD Başkanı İlknur Denizli, “Türk kadını birçok açıdan, erkeklerden üstündür. Bunu başarıya dönüştürebilmek için zekamızı düzgün ve akılcı kullanmalıyız” dedi. Price Water House Coopers Türkiye Başkanı Cansan Başaran Symes ise kadına liderlik yüklenmesiyle başarı geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Tariş’i sıkıntıdan kurtarın çağrısı

? Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)
BORÇLARI nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’nin Başkanı Basri Özçoban, 140 milyon TL DFİF kredisi (Tarım Satış Kooperatifleri Birliklerine Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu) için devlete, 140 milyon TL bankalara, 20 milyon TL’de çalışanlara olmak üzere toplam 300 milyon TL borçları olduğunu belirterek, buna karşı 1 milyar TL değerinde gayrimenkulleri olduğunu söyledi. . Hükümet’e gayrimenkullerine el konularak kurumun kurtarılması çağrısında bulunan Özçoban, “60 yıllık Tariş Pamuk, bugünlerde biraz puslandı. Genel Kurul’da gayrimenkullerin satış yetkisini alıp borçlarımızı ödemeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!