Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 22:18

Haberin Devamı

Coca Cola adına bin fidanlık koruEGE Orman Vakfı çalışmalarına destek veren Coca-Cola İçecek izmir çalışanları, Şirince’de geçen yıl yanan ormanlık alana 1000 fidan bağışlayarak, “İzmirli Coca-Cola Çalışanları Korusu” oluşturdu. CCİ Satış Geliştirme Şefi Cenk Varol, hem kurumsal olarak hem de çalışanların inisiyatifleri doğrultusunda pek çok sosyal sorumluluk projesine destek verdiklerini belirtti. Varol, “Coca-Cola Türkiye olarak dünyanın en çevreci operasyonuyuz ve bununla gurur duyuyoruz. 1000 fidanlık bu mütevazı başlangıç artarak devam edecek” dedi.

Konut değil yaşam alanıYAPI sektöründe marka olmaya başlayan Narlıdere İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Göztepe, konut inşaa etmekten çok, modern yaşam alanları oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Göztepe, ekonomik durgunluk döneminde de yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini belirterek, izmir Ulukent’te inşa ettikleri Manzara Evleri’ne yoğun talep geldiğini kaydetti. Doğaya duyarlıGöztepe, “İnşaat sektörüne yüksek kaliteli, çevreye ve doğaya duyarlı projeler kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu hedefle gelecek kuşaklara modern yaşam alanları bırakmayı, kendimize misyon edindik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kanada’ya ihracat altı kat artmalı? Burcu TANER, (DHA)izmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kanadalı iş insanlarını izmir’e ve Türkiye’ye davet ederek “2001 krizi sonrasında sıkıntı çektik ancak şimdi iyiyiz. Geçmişteki Türkiye’yi dikkate almamak lazım. Türkiye’nin geleceğini görmek gerekiyor. Şimdi bölgesel bir güç olan Türkiye gelecekte küresel bir güç olmayı hedefliyor” dedi. İşbirliği yapılabiliristanbul Kanada Başkonsolosu Mike Ward’ın ziyaretinde, işbirliği imkanları görüşüldü. Kanada’nın 600 milyar dolarlık dış ticaret hacminden Türkiye’nin sadece yüzde 1 pay aldığını kaydeden Demirtaş, bunu en az altı kat artırmak gerektiğini vurguladı, “Öncelikle hangi sektörlerde işbirliği yapacağımızı saptamamız lazım” dedi.  Kanada’da Türk yatırımcılarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Başkonsolos Mike Ward ise, temiz enerji ve madencilik sektörlerinde işbirliği yapılabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Kâr edenler sıkı takipteizmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, kayıtdışına karşı yürüttükleri mücadele kapsamında ciddi adımlar atıldığını belirterek, krizde zarar eden sektörlerden ziyade karlarını artıranlara eğileceklerini söyledi. Acar, Ege Bölgesi’nde sanayinin ve üretimin gelişmesini, firmaların daha fazla kar ederek yatırımlarını büyütmelerini istediklerini vurguladı. Acar, izmir’deki kayıt dışı sorunu ile ciddi mücadele yürüttüklerini belirterek, “Türkiye’deki tablo izmir’de de var. Ne daha az, ne daha fazla. Çok daha sistematik çalışılması yönünde özellikle maliye bakanlığı ve Gelir İdaresi Bakanlığı olarak ciddi adımlar atılıyor. Ana bakışımız krizde zarar eden sektörlerden ziyade karlarını artıran sektörlere eğilmek. Stratejik olarak sektörel bazda yoğunlaşıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!