Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 22:27

Haberin Devamı

Tek tuşla vergi ödeme kuyruklara çözüm olduizmir’in yeni ilçelerinden Karabağlar da belediye vergi tahsilatında on-line sisteme geçti. Vergi mükelleflerine kolaylık sağlamak amacıyla www.karabağlar.bel.tr web sitesi, borç sorgulama ve vergi ödeme işlemlerinin rahatlıkla yapılabileceği şekilde düzenlendi. Vergiyle ilgili işlemlerin, güvenli bir ortamda tek tuşla yapılabileceğini belirten Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Son teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, vatandaşlarımızı kuyruk derdinden kurtardık” dedi. Kürüm, yeni sistemle emlak, ilan-reklam, eğlence, çevre temizlik vergilerinin tümünü internet ortamında sorgulanıp ödenebileceğini kaydetti.

Özgörkey BMW 5’leri tanıttı

YENİ yüzüyle ilk kez geçen ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı yapılan BMW 5 serisinin tanıtımı, Özgörkey Ailesi’nin klasik otomobil koleksiyonunun yer aldığı Key Garage’da yapıldı. 200 davetlinin katıldığı gecede BMW 5 serisinin geçmişten günümüze gelen tüm nesilleri beğeniye sunuldu. Ev sahipliğini Özgörkey Otomotiv Genel Müdürü Selim Özgörkey’in yaptığı gecede yeni BMW 5’in tüm özellikleri grubun satış temsilcileri tarafından tek tek gösterildi. Fourchestra Grubu’nun müzikleriyle renk kattığı gecede BMW 5 serisi büyük ilgi gördü.

Marmaris Büfe geliyor

Haberin Devamı

Eray ARPAŞİN, (DHA)MOBİLYA ve inşaat sektöründe lider firmaların bayiliğini ve temsilciliğini yapan Fırat Dinçer, yeni kurduğu Simece Gıda ile izmir’e yatırım yapmaya hazırlanıyor. Simece Gıda, ilk etapta istanbul’un tanınmış restoranlarından Marmaris Büfe’yi izmir’e getiriyor. 1964 yılında istanbul Taksim’de Nihat ve Mehmet Sargın kardeşler tarafında kurulan ve ülke genelinde bugün 25 şubesi bulunan Marmaris Büfe’nin izmir için isim hakkını satın alarak, önümüzdeki ay Bornova’da hizmete açmaya hazırlanan Fırat Dinçer, “Yaklaşık 2 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz. Hedefimiz izmir’de 2011 yılına kadar şube sayısını 8’e çıkarmak” dedi.

Merkez değil tesis gidecekBurcu TANER/ izmir, (DHA)izmir’de 68 yıllık üretimin ardından tesislerini Aydın Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıma kararı alan Sevilen Şarapları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güner, aldıkları yerin CED raporunu beklediklerini söyledi. Yeni fabrikanın mimari düzenlemelerinin yapıldığını, imalat ruhsatının ardından üretime başlayacaklarını anlatan Güner, “Fabrikamızı taşıyoruz, ancak izmir’den kopmuyoruz. izmir Menderes’te bağlarımız var. Ana merkez yine izmir olacak, sadece fabrika taşınacak” diye konuştu.Üzüm bağları yenilendiSevilen Şarapları olarak son 10-15 yıldır düzenli olarak üzüm bağlarını yenilediklerini, bunları yaparken Fransız ve İtalyan uzmanlardan yardım aldıklarını aktaran Güner, “Hem bağ, hem şarap yapımında kalite yükseldi. İyi değerlere geldik, ama yetinmiyoruz. Eksikliklerimizi görüp daha ciddi ve kaliteli şaraplar yapmak için uğraşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hollanda lalesine Çal rakip olacakFerah IŞIK, (DHA)DENİZLİLİ işadamı Ömer Boz, Çal İlçesi’nin lale üretim üssü olabileceğini belirterek, “Hollanda lalesine rakip olabiliriz” dedi. Bozalioğlu Orman Ürünleri Şirketi’nin sahibi Ömer Boz, Çal’a bağlı Yukarıseyit Köyü’nde lale yetiştirmek için yaptırdığı toprak analizinden olumlu sonuçlar aldı. Yörenin toprak ve iklim yapısının lale üretimine uygun olduğunu belirleyen Boz, 1200 metrekarelik tarlaya dokuz çeşit 40 bin lale soğanı dikti. Laleler büyüyüp gelişti. İşadamı Boz üretimde başarıya ulaştıklarını, soğanlarının satışı için de bağlantılar kurduklarını söyleyerek, “Çal ve yöresindeki çiftçilere lale dikmeleri için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!