Ekobi

Güncelleme Tarihi:

Ekobi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 22:23

Haberin Devamı

Arçelik’in İzmirli yardımcısı SipilPLASTİK, inşaat ve çelik gruplarından oluşan Sipil A.Ş, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinin ardından üçüncü fabrikasını Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar, Sipil Plastik’in 1996 yılında başladığı üretim yolculuğunun 2008 Temmuz ayından itibaren Arçelik A.Ş. ile devam ettiğini hatırlattı. 16 Kasım 2009’da Arçelik ile protokol yaparak, Eskişehir’deki fabrikanın kurulum kararını aldıklarını belirten Bayraktar, Arçelik’e yardımcı sanayi olarak çalışıyor olmanın Sipil Plastik’in kurumsallığının gelişmesine büyük katkısı olduğunu kaydetti. Bayraktar, “İşsizliğin ülkemizin en önemli sorunu olduğu günümüzde, toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ses yalıtımında akustik bilinciLEVENT İzolasyon, ses yalıtımı ve akustik alanında önemli bir markayı sektöre kazandırdı. İtalyan NDA firmasının distribütörlüğünü alarak Türkiye’de eksik olan ses yalıtımı ve akustik bilincini yaymayı hedefleyen Levent İzolasyon, alanında uzman isimlerin deneyimlerini yurtdışı eğitimleriyle artırıyor. Ses yalıtımı konusunda eğitim almak amacıyla italya’ya giden şirket çalışanlarından İnşaat Mühendisi Berna Kızılılgın, bu sektörün Türkiye’deki uygulamalarının eksik olduğunu yerinde gördüğünü belirterek, bu alanda öncü rol üstlendiklerini vurguladı. Kızılılgın, ses yalıtımı ve akustik kavramlarının yaşanan ortamı istenmeyen seslerden arındırarak, gürültünün zararlı etkisinden koruduğunu ve gürültülü alanlardaki sesi dışarıya vermediğini söyledi.

Bayilik verecekİNŞAAT sektöründe yıllardır faaliyet gösteren Serdar Çolpan, 2004’te bir markanın franchisingi olarak başlattığı gayrimenkul çalışmalarını, kendi markası SİMmSAR ile devam ettirmeye başladı. Proje, taahhüt, tadilat, dekorasyon alanında faaliyet yürüten SGS İnşaat’ın emlak alım-satım, kiralama, gayrimenkul danışmanlık çalışmalarının SİMmSAR markası ile kurumsallaşma yolunda olduğunu söyleyen Çolpan, Türkiye’nin çeşitli bölgelerine bayilikler vereceklerini belirtti. Çolpan, asgari standarda bile sahip olmadan duyumla emlak komisyonculuğu yapanların piyasanın güven ve kalitesini düşürdüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

Degrape Perde’de geçmişe yolculukTEMELLERİ 1998 yılında Mehmet Gürel tarafından atılan Degrape Perde, Ege Bölgesi ve izmir’de hayata geçirdiği örnek projelerle sektörde referans noktası oldu. Karşıyaka’nın tarihsel anlamına yeni bir boyut kazandıran Latife Hanım Köşkü’nün perde, kumaş ve yatak örtülerinden oluşan dekorasyon projesini iki yıl önce tamamlayan Degrape Perde’nin Genel Müdürü Mehmet Gürel, “Önderimiz Atatürk ile Zübeyde ve Latife Hanımlar’ın balmumu heykelleriyle, ziyaretçileri tarih içinde yolculuğa çıkaran bu özel mekanda yaptığımız çalışma en büyük gururumuz” dedi. Perdecilik sektöründe dikim, montaj ve satışta uzun yıllar çalışarak edindikleri deneyimleri, 22 çalışanla bugün koşulsuz müşteri mutluluğu için harcadıklarını söyleyen Gürel, Alsancak, Bostanlı mağazaları ve Karşıyaka Nergiz’deki 500 metrekarelik atölye ve showroom ile sektördeki ilklerin yaratıcısı olmayı başardıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

İlker Mobilya tasarım zenginiGEÇTİĞİMİZ ay düzenlenen Modeko Fuarı’na “Yaşamın En Doğal Hali” sloganıyla katılan Eko Ev’in dekorasyonu ve döşemelerini üstlenerek adından sözettiren İzmirli İlker Mobilya, yeni tasarımlarıyla iddialı. Karabağlar’daki üretim tesislerinde mobilya konusundaki tüm ürünleri imal ettiklerini belirten İlker Gödence, “Kişiye özgün ve özel tasarımlarla, izmir’de zevk sahibi insanlara hizmet veriyoruz. Koltuk, yemek, yatak, plazma üniteleri, yaşam odalarını hazırlıyoruz” dedi. Gödence, Karabağlar’daki showroomda özel tasarımlarını müşterileriyle buluşturduklarını söyledi.

Değerli eserlere özel arşivOFİS mobilyaları, arşivleme ve kütüphane sistemleri konusunda faaliyet gösteren Atak Çelik, “Resim Arşivleme Sistemi” ile bir ilke imza attı. Müzeler, galeriler, koleksiyonerler ve sanatçılar başta olmak üzere, sahip oldukları değerli ve tarihi eser niteliği taşıyan tabloları olumsuz dış etkenlere karşı korumak isteyenler için tasarlanan sistem, eserlerin uzun yıllar canlı kalması için çözüm olanakları sunuyor. Atak Çelik yetkilileri, ihtiyaca ve mekana göre üretim yaptıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!