Ekenomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekenomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 21:47

Haberin Devamı

DYO’ya teşekkür

Türkiye’nin ilk boya fabrikası unvanına sahip DYO, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin istanbul Cağaloğlu’ndaki tarihi binasını, kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında teknoloji ürünleriyle yeniledi. TGC Genel Sekreteri Celal Toprak, DYO Genel Müdürü Serdar Oran ve Yaşar Topluluğu Onursal Başkanlık İletişim Danışmanı Hakan Atis’e törenle teşekkür belgesi verdi. Yaşar Topluluğu’na bağlı DYO, yıllık 550 milyon TL’lik büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.

İsviçre ile ortak yatırım arayışı

Turan GÜLTEKİN, (DHA)İsviçre’nin ankara Büyükelçisi Raimond Kunz ve istanbul Konsolosu Ernst Balzli, izmir’deki iki günlük temaslarında İsviçre ile izmir arasında ortak yatırım imkanlarının artırılması için çaba göstereceğini söyledi. izmir Valisi Cahit Kıraç’ın ardından Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ile biraraya gelen Büyükelçi Kunz, izmir’in çok etkileyici bir kent olduğunu, şehir ve bölge olarak yüksek ticari potansiyel gördüğünü dile getirdi. İsviçre’nin fahri konsolosu sanayici Uğur Yüce ise izmir ile İsviçre arasında eğitim, kültür ve turizm alanlarında işbirliği potansiyelinin bulunduğunu, bu kapsamda izmir’deki üniversitelere çağrıda bulunduklarını dile getirdi. Yüce, “Türkiye’ye her yıl 250 bin İsviçreli geliyor. izmir’e 25-30 bin İsviçreli’yi getirebilsek, bu ilk etapta önemli bir hareketlilik olur” diye konuştu.

Akdeniz için buluşuyorlar

Haberin Devamı

GEÇEN yıl gerçekleştirilen “1. Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri: Geçmiş ve Gelecek Sempozyumu”nun ardından belirlenen Çalışma Komiteleri yarın izmir’de toplanacak. izmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Akdeniz ülkelerinin ortak amaçlar etrafında birleşmelerinin yolunun son derece açık olduğunu belirterek, “10 ülkeden 22 katılımcının yer alacağı yürütme ve çalışma grupları toplantısında 2010 yılında gerçekleştirilecek kongre öncesinde geçen yılki kararlar doğrultusunda bir yol haritası oluşturacak” dedi.

Petkim rekabet gücünü artırıyor

PETKİM’in Aliağa’daki sahasını bir petrokimya kümelenmesi haline getirerek yatırımları büyütmek istediklerini belirten Genel Müdür Kenan Yavuz, bölgesel bir güç olma hedefi koyduklarını söyledi. Avrupa’nın en büyükleri arasına girmek için Petkim’in rekabet gücünün artması gerektiğini, bunun da hammadde kaynaklarından geçtiğini dile getiren Yavuz, “Bölgemizdeki stratejik kaynaklarla, stratejik ortaklıklar kurarak büyüme projeksiyonu izliyoruz. Her türlü işbirliğine açığız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!