EGIAD’da istifa depremi

Güncelleme Tarihi:

EGIAD’da istifa depremi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 00:00

Ege Genç İşadamları Derneği’nde (EGİAD) “kalpak krizi” eski başkanlardan Cemal Elmasoğlu’nun üyelikten ayrılmasıyla yeni boyut kazandı.

Haberin Devamı

EGE Genç İşadamları Derneği’nde (EGİAD) “kalpak krizi” eski başkanlardan Cemal Elmasoğlu’nun üyelikten istifasıyla yeni boyut kazandı. Temel Aycan Şen başkanlığındaki yeni yönetimin göreve gelmesiyle EGİAD Yarın Dergisi’nin başlığının yanındaki kalpaklı Atatürk fotoğrafının değiştirilmesi ve “Yarınlar seninle aydınlık” sloganının kaldırılması tartışmalara neden olmuştu. Eski Başkan Elmasoğlu da bu süreçte kalpağın Kurtuluş Savaşı’nı temsil ettiğini belirterek, “O fotoğraf basit bir fotoğraf değildir” demiş ve fotoğrafla sloganın geri konulmasını istemişti, birkaç ay sonra da slogan geri konulmuştu. İkinci tartışmanın fitilini, Şen’e eski dernek başkanlarından biri tarafından atılan, “Dergiyi faşizan çizgiden kurtardığınız için teşekkür ederim” yazılı tebrik maili ateşlemişti. Bunun üzerine de Cemal Elmasoğlu, “Hakkımı helal etmem. Fotoğraf ve slogan olmazsa olmazlarımız. Geri istiyorum” demişti.

Saygısızlığı kınıyorum

Haberin Devamı

Bu tartışmalar derginin yeni sayısının çıkmasıyla tekrar alevlendi. 31’inci sayıda da fotoğraf taleplerinin yerine getirilmediğine işaret eden Cemal Elmasoğlu, yönetim kuruluna dernek üyeliğinden istifa dilekçesini sundu. Dilekçesinde Temel Aycan Şen’in bu konuda tek başına karar veremeyeceğini gördüğünü belirten Elmasoğlu, “Ama yine de iyi niyetli olarak bugüne kadar beklemiştim. Birileri için sadece sembol olarak değerlendirilen çok da basit bir fotoğraf karesi düşüncesi içinde olanların, bu konuda özellikle Sayın Bülent Şenocak gibi düşündüklerinden artık şüphe duymamak gerekir. Kendilerinden yapılan talebe bu kişilerin olumlu bakmamaları aslında bugün derneğin geldiği noktayı çok iyi tarif etmektedir. Bir döneme hizmet etmiş bir kişi olarak, bana ve gönülden EGİAD’a hizmet etmiş gerçek arkadaşlarıma yapılan bu saygısızlığın bu zamana kadar çözüme kavuşturulmamış olması, yönetim kurulu olarak böyle bir düşünceye karşı hiçbir yaklaşımda bulunulmaması, hatta bundan prim sağlama hevesinde bulunulmasını kınıyor ve şiddetle reddediyorum. Bu nedenle başkanlığım sırasında söylemiş olduğum bizi biz yapan değerlerin değiştiğini görmek, popülist yaklaşımla hareket eden bir grubun içinde olmamak adına bugün itibariyle EGİAD üyeliğimden istifa ediyorum” dedi.

DİLEĞİMİZ DEVAM ETMESİ

Haberin Devamı

EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen ise Cemal Elmasoğlu’nun derneğe büyük hizmetlerde bulunmuş dokuz değerli eski başkan arasında bulunduğunu belirterek, “Bu süreçte hiçbir üyemizi kaybetme lüksümüz yok. Bu yaşananlar aile içi bir konu. İlk yönetim kurulu toplantımızda ele alıp sorunun çözümünü görüşeceğiz. Dileğimiz ve talebimiz Elmasoğlu’nun bizimle yola devam etmesi” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!