Ege'de bayram havası

Güncelleme Tarihi:

Egede bayram havası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2013 00:00

Ege'den 19 Mayıs manzaraları.

Haberin Devamı

İZMİR

Cihan DURAK / İZMİR, (DHA)
İZMİR’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Vekili Tümgeneral Sadık Çeliköz, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fikret Kahraman, siyasi partilerin temsilcileri, AK Parti ve CHP’den bazı milletvekilleri, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Türkiye’nin kurtuluş gününün başlangıcının 94’üncü yıldönümünün kutlandığını söyledi. Kaplan, “19 Mayıs’ta toprakları işgal edilmiş bir milletin karanlıktan aydınlığa çıkış gününü kutluyoruz. Türk ulusunun kahramanlığı ile kazandığı zafer gençlere büyük bir armağandır. Mustafa Kemal, gençlere güvendi. Gençler de liderlerini mahcup etmedi ve emanete 94 yıl boyunca en iyi şekilde baktı” dedi.
Konuşmaların ardından, Türkiye ve Avrupa şampiyonlarında dereceye giren gençler, dans ve spor gösterileri sundu. İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 logolu tişört giyen gençler, tören boyunca ellerindeki EXPO 2020 flamalarını salladı. Törene vatandaşların katılımın az olması dikkat çekti.

Denizli

Vatandaş ilgi göstermedi

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN, (DHA)
DENİZLİ’de daha önce stadyumda düzenlenen etkinliklere ilgi yoğun olurken, iki yıldır Delikliçınar Meydanı’nda yapılan törene vatandaşlar ilgi göstermedi. Protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan tören yaklaşık 1 saat sürdü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları oynadı. Törende son olarak çeşitli okullardan ve spor kulüplerinden öğrenciler karate, badminton, eskrim, güreş, boks, bisiklet gibi branşlarda çeşitli gösteriler sundu.

Egede bayram havası

BALIKESİR

Eğitim-İş’ten eleştiri

Haberin Devamı

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)
BALIKESİR’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, gençlik yürüyüşü ve gösterilerle kutlandı. Atatürk Anıtı’ndaki törene CHP ve Eğitim-İş damga vurdu. CHP’li gençler, Gençlik Marşı’nı okudu. Eğitim-İş üyeleri, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir” yazılı pankart açıp, “Ulusal bayramlar onurumuzdur” diye bağırdı. Eğitim-İş Şube Başkanı Nuray Yaşar, hükümetin ulusal bayramları yok saymaya çalıştığını öne sürdü, “Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet ciddi tehlike ve tehditlerle karşı karşıya” dedi.

UŞAK

Sıcağa rağmen coşku

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)
UŞAK’ta, Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Sait Çelik, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Gençlik, Spor ve İl Müdürlüğü’nce Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Aşırı sıcak nedeniyle öğrencilerden biri baygınlık geçirdi. Halk oyunları gösterilerinin ardından şiirler ve Atatürük’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Tören, halk oyunları gösterileri ile çeşitli spor kuruluşlarının karate ve cimnastik gösterilerinin ardından sona erdi.

ÇANAKKALE

Çelenk koyup marş söylediler

Haberin Devamı

Erdem SÜREK - Ersan KÜÇÜKKURU / ÇANAKKALE, (DHA)
ÇANAKKALE’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, resmi törenin ardından bir grup CHP’li, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu ve Gençlik Marşı’nı söyledi. CHP Milletvekili Serdar Soydan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin şu anda geldiği noktada bayramlar yasaklanmıştır. Bu bayramlar kendi ruhlarına uygun olarak kutlanmamaktadır. O anlamda bizler, iktidarın düzenlemiş olduğu bu uydurmaca törenlere katılmıyoruz. Bizler halkın törenlerine katılıyoruz. Bu bayramlar Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluş bayramlarıdır” diye konuştu.

MANİSA

Dev bayraklı yürüyüş

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
MANİSA’da, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlama törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanvekili Azmi Açıkdil, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, AK Parti milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Selçuk Özdağ, CHP milletvekili Özgür Özel, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çeşitli spor dallarında faaliyet gösteren öğrenciler gösteriler sundu. Dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterili yürüyüş sırasında Manisalılara karanfil dağıtıldı.

Haberin Devamı

Egede bayram havası

MUĞLA

Renkli kutlama

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)
MUĞLA’da da 19 Mayıs birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, CHP Milletvekili Prof. Nurettin Demir ve Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de aralarında bulunduğu bir grup, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, karanfil bıraktı. AK Parti Milletvekili Prof. Yüksek Yüzden, ‘Takıl Peşime Bisiklet Turu’nun startını verdi. Yüzlerce genç; basketbol, tenis, bilek güreşi, hokey, eğlenceli atletizm, tırmanma piramidi, canlı langırt, sumo güreşi, basketbolda yetenek sergiledi. Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı’nda Uzakdoğu sporları ile cimnastik gösterileri sunuldu, Sınırsızlık Meydanı’nda da çeşitli yarışmalar yapıldı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!