Ege satsuması yola çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Ege satsuması yola çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 00:00

Ege Bölgesi’nin ihracatta yıldız ürünlerinden satsuma mandalinasının kesimine bugün başlanıyor. 24 Ekim’den itibaren de ürün dünya yolculuğuna çıkacak.

Haberin Devamı

EGE’nin sonbahar habercisi satsumasında sezon açıldı. Ekonomi Bakanlığı Batı Anadolu Bölge Müdürlüğü başkanlığında oluşturulan heyet, satsuma mandalinanın yeterli olgunluğa, şeker ve usare miktarına ulaşması üzerine kesim ve ihracat tarihlerini belirledi. Bugünden itibaren kesimine başlanacak meyvelerin, 24 Aralık’tan itibaren ihracatına karar verildi.  Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, bu yıl kurdaki artışla birlikte yerli girdiyle üretim yapan sektörlerin kazançlı çıktığına işaret etti. Türkmenoğlu, “Özellikle yaş meyve ve sebzede olumlu şartlar var. İspanya gibi rakip ülkelerin de diğer pazarlardaki fiyat politikalarıyla birebir örtüşüyor” dedi.

İYİ GEÇECEK

Ege Bölgesi’nde bu sezon 138 bin ton satsuma rekoltesinin tahmin edildiğini, bunun en az üçte birlik kısmının ihraç edileceğini söyleyen Türkmenoğlu, “Geleneksel pazarlarımız Balkanlar, AB ülkeleri ve Rusya. Bu pazarları çeşitlendirmek için de çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki ihracat sezonundan umutluyuz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!