Ege, ihmal edildi

Güncelleme Tarihi:

Ege, ihmal edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

EBSO Başkanı Atıl Akkan, ‘‘Ege, 2000'li yıllarda çağın gerisinde kalmamak için silkinip, kendine gelmeli. İsteklerini net bir şekilde ortaya koymalı ve almalı’’ dedi.

EGE Bölgesi'nin son 20 yıldır yerinde saydığını, yatırımlardan pay almadığını söyleyen Akkan, bölgenin enerji, alt yapı gibi birçok sorunla karşı karşıya olduğuna dikkati çekti, ‘‘Ege, silkinip, kendine gelmeli. 2000'li yıllarda hedeflerine ulaşmak için taleplerini net bir şekilde ortaya koymak ve almak zorunda’’ dedi.

Sadece otoyol var

EBSO Vakfı'nın Hilton Oteli'nde düzenlenen ‘‘2000'li Yıllarda Sanayi ile İlgili Olanaklar, Problemler ve Çözüm Önerileri’’ konulu panelde konuşan Akkan, ‘‘İstanbul'un 20 yıl önce Vatan Caddesi'nden başka bir şeyi yoktu. Özal geldi Malatya ve İstanbul'u ihya etti. Demirel, Isparta ve Ankara'yı. Erbakan ise Konya'yı. Bizim ise 80 kilometrelik Çeşme Otoyolu'ndan başka neyimiz var?’’ diye konuştu.

Teknoparklar istiyoruz

BAŞBAKAN Bülent Ecevit'in Kordonboyu'nu açtığını belirterek, İzmirlinin park değil, doğalgaz, otoyol, teknopark istediğini söyleyen Akkan, ‘‘Ege ödediği vergilerle kendine yetebilir. Ama ödediğimizin yarısını bile alamıyoruz. 2000'li yıllarda teknoloji üreten bir merkez olmalıyız. 2 milyar dolar teknoloji transferi yapıyoruz. Bu nedenle teknopark projelerine start veriyoruz’’ dedi.

KOBİ’ler için kredi

ÇALIŞMALARI süren 30 organize sanayi bölgesine bir kaç yıl içinde 7 bine yakın sanayi tesisinin kurulacağını belirten Akkan, 200 KOBİ için Avrupa Birliği fonlarından 18 milyon dolarlık kredi bulduklarının da müjdesini verdi. TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) Genel Sekreteri Akın Çakmaçı'nın başkanlığındaki panele, TTGV Danışmanı Aykut Göker ile Sanayi Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürü Dinçer katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!