Ege Denizi daha fazla mezar olmasın

Güncelleme Tarihi:

Ege Denizi daha fazla mezar olmasın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 15:47

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, mülteci ve göçmenlerin hakları için ’Güvenli Geçiş Yürüyüşü ve Eylemi’ düzenlendi. Eylemci topluluk, mültecilerin Ege Denizi’nde yaşadıkları drama son verilmesi istedi.

Haberin Devamı

Ege Denizi daha fazla mezar olmasın

İnsanca Yaşam Derneği tarafından Bodrum Belediye Meydanı’nda bugün ’Güvenli Geçiş Yürüyüşü ve Eylemi’ düzenlendi. Dernek Başkanı Ayça Kubat öncülüğünde 40 kişilik topluluk, ellerinde ’Open Borders Save Passage Now’ (Sınırları açın güvenli geçiş sağlayın) yazılı dövizler taşıdı. Eyleme kentte yaşayan Alman, İngiliz, Kanadalı ve Avustralyalı yabancıların da destek verdiği görüldü. 7 yaşındaki Tuna Akıl, ’Ege Barışın Denizi’ yazılı döviziyle göze çarptı. Grup adına açıklamayı yapan Dernek Üyesi Ece Kubat, şunları söyledi:

"Savaş ve çatışmalar barış içinde sonlanana değin, bu soruna geçerli insani bir çözüm bulunmalıdır. Güvenli Geçiş hareketi olarak, insanlık ayıbının son bulmasını, ölüm ve kayıpların bir an önce önlenmesi için insani çözümlerin harekete geçirilmesini, uluslararası antlaşmalara uygun olarak mülteci ve göçmen haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz."

Haberin Devamı

Ege Denizi daha fazla mezar olmasın




AYLAN’IN ÖLDÜĞÜ YERDEN DENİZE ŞİŞE İÇİNDE MESAJ

Ardından Bodrum sokaklarında Türkçe ve İngilizce "Güvenli geçiş ne zaman hemen şimdi" sloganı atarak harekete geçen grup, Bodrum Gümrük Alanı önüne kadar yürüdü. Geçen yıl 2 Eylül’deki faciada ölümüyle mülteci sorunlarına gözleri çeviren 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin minik bedenini kıyıya vurduğu Akyarlar Mahallesi Ali Hoca Burnu’na gidildi. Sığınmacılarla ilgili düşüncelerin yazılı mesajların bulunduğu şişe, denize bırakıldı. Ardından grup, sessizce dağıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!