Eczacıdan maliye denetimine tepki

Güncelleme Tarihi:

Eczacıdan maliye denetimine tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Eczacı Odası, Maliye Bakanlığı'nın eczaneler üzerinde başlattığı denetimlere ve vergi cezalarına tepki göstermek amacıyla ilginç bir kampanya başlattı. İzmir'deki tüm eczanelere ‘‘Devren Satılık Eczane'' afişleri astıklarını belirten Oda Başkanı Levent Kamacık, ‘‘Günlük yaşamımızı sürdürmekte zorlanıyoruz, vergi cezalarını nasıl ödeyelim. Madem bu kadar karlıyız, bizler eczanelerimizi Maliye Bakanlığı'na devretmeye hazırız'' dedi.

YÖNETİM Kurulu üyeleriyle, Büyük Efes Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Kamacık, ücretlilerden sonra en yüksek vergiyi eczacıların ödediğini belirterek, ‘‘Gelirimizin yüzde 40'ın vergi olarak ödüyoruz. Cirolarımızın yaklaşık yüzde 70'ini ise resmi kurum reçeteleri oluşturuyor. Ancak Maliye Bakanlığı, yılbaşından bu yana hiçbir kamu kuruluşunun, reçete bedellerini ödemedi. Bağ - Kur ise 120 günde, reçete bedellerini ödemiyor. Bu nedenle depo borçlarımızı dahi ödeyemez hale geldik'' diye konuştu.

MALİYE Bakanı Sümer Oral'dan vergileri ve gecikme zamlarını ödenebilir düzeye çekmesini istediklerini belirten Kamacık, aksi takdirde Türkiye genelinde eczane kalmayacağını, tek isteklerinin vergi sisteminde adalet ve ödenebilir vergiler olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!